Ronaldinho se oglasio po prvi put nakon što je uhapšen: "Sve ovo je veoma teško..."

I dalje u kućnom pritvoru

Ronaldinho se oglasio po prvi put nakon što je uhapšen: "Sve ovo je veoma teško..."

E. Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho se već duže od tri mjeseca nalazi u Paragvaju, a trenutno je u kućnom pritvoru.

Ronaldinho je uhapšen početkom marta zajedno sa svojim bratom Robertom zbog falsifikovanja dokumenata. Oni su s lažnim pasošima ušli u Paragvaj, a ubrzo nakon toga su uhapšeni.

U zatvoru su proveli skoro dva mjeseca, a onda su pušteni u kućni pritvor nakon što su platili kauciju od 1.5 miliona dolara. Oni još uvijek čekaju ishod suđenja i nisu se izvukli od zatvorske kazne.

Očekuje se da će Ronaldinho i njegov brat Roberto biti osuđeni na šest mjeseci zatvora, a vrijeme koje provode u pritvoru će biti uračunato u kaznu. Nakon više od tri mjeseca oglasio se i Ronaldinho koji je govorio za Mundo Deportivo.

"Sve ovo što se dešava je veoma teško za mene i svi koji me poznaju to znaju. Dobio sam mnogo poruka podrške i zahvaljujem se na tome. Nadam se da ću iz ove oluje izaći što prije", rekao je Ronaldinho, te otkrio kako inače provodi svoj dan u kućnom pritvoru.

"U Palmaroga hotelu nas odlično tretiraju. Imamo sve maksimalno organizovano i što je najvažnije svi nas poštuju. Ovo sve već predugo traje i skoro 90 dana smo zatvoreni i zbog toga nam je teško. Što se tiče pritvora tu i nema nekih posebnih dešavanja. Imam priliku da koristim teretanu i tu provodim najviše vremena. Nadam se da će se sve ovo brzo završiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi