Oženio se Sadio Mane, odabrao je ljepoticu kakva se ne sreće često
Skromno vjenčanje samo za porodicu i prijatelje

Senegalac stao na ludi kamen

Oženio se Sadio Mane, odabrao je ljepoticu kakva se ne sreće često

Midhat Šljivak

Legendarni senegalski fudbaler Sadio Mane (31) stao je na ludi kamen. Napadač Al Nassra oženio je djevojku imena Aisha Tamba.

Sadio Mane dugo je bio usamljenik u svijetu fudbala. Nije čuveni napadač želio da kao drugi uživa u razvratu i bludu, što je protivno njegovoj islamskoj vjeri, pa ga nikada nismo mogli vidjeti u društvu djevojaka.

Početak 2024. godine donio je dosad neočekivano. Mane je stao na ludi kamen u rodnom Senegalu, a njegova izabranica je prelijepa Aisha Tamba.

Skromni Mane nije želio praviti neki spektakl od vjenčanja. Sve je obavio u okvirima porodice i vjenčao se po strogim muslimanskim propisima.

Oglasi

Mane je tako od danas oženjen čovjek. Za njega počinje novi život, a mlada će za nekih mjesec dana s njim put Saudijske Arabije, gdje slavni fudbaler živi od prije nekoliko mjeseci.

Podsjetimo, Senegalac je imao loš period u Bayernu i pobjegao je iz Minhena nakon godinu dana. Ranije je blistao u redovima Liverpoola, gdje je uzeo brojne trofeje.

Rodnom gradu poklonio stadion

Sadio Mane je u Senegal stigao zbog nastupa na Afričkom kupu nacija, a činjenicu da je kući, pored ženidbe, iskoristio je i da otvori stadion u rodnom gradu Bandali.

Mane je poznat kao veoma darežljiv čovjek. Milione koje je zaradio dijeli sa siromašnim ljudima iz svoje države, gradi škole i bolnice, a sada je odlučio renovirati lokalni stadion.

Nakon renoviranja sve izgleda zaista prelijepo. Mještani su zahvalni svom junaku za sve što radi za njih i definitivno mu to nikad neće zaboraviti.

Mane je poznat kao izuzetno skroman momak koji se ne ističe previše. Ne može gledati druge da pate dok on ima, pa se trudi da maksimalno pomaže siromašne.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
a on ruzan ko lopov
0 1
Svabooo
Ti si turio jedino kozi i to ako si stavio vrecicu na glavu da se ne splasi...akrepu ruzni...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi