Sjećate li se dječaka kojeg je Hazard udario na terenu? Danas je milioner!

Pokrenuo pravi biznis

Sjećate li se dječaka kojeg je Hazard udario na terenu? Danas je milioner!

M. Šljivak

Charlie Morgan je 2013. godine imao 17 godina kada je došao u centar pažnje svjetskih medija.

Njega je u utakmici Capital One Cupa između Swanseaja i Chelseaja udario fudbaler londonskog tima Eden Hazard, jer je zadržavao loptu.

Swansea je vodio 2:0, Hazard je žurio da vrati loptu u igru, a na putu mu se našao Charlie, koji je pao preko lopte. Belgijanac ga je potom udario i izazvao je gnjev navijača.

Hazard je zbog ovog poteza kažnjen s tri utakmice zabrane igranja, te je uputio izvinjenje dječaku kojeg je udario.

Sedam godina kasnije Charlie je 24-godišnjak sa milionima u džepu i sam ih je zaradio. Iako je njegov otac milionem Martin Morgan, Charlie je sam krenuo u svijet biznisa.

Zajedno sa prijateljem Jacksonom Quinnom pokrenuo je biznis s vodkom. Osnovali su kompaniju Au Vodka, koja je ubrzo postala veoma popularna u Velikoj Britaniji.

"Kombiniramo naše britanske korijene i luksuzne sastojke kako bismo kreirali izuzetnu vodku, vrhunskog kvaliteta. Odmah smo postali prepoznatljivi po zlatnoj boci. Au Vodka je za sve one koji biraju individualnost umjesto društva", stoji na službenoj stranici ove kompanije.

Tokom Božića Au Vodka je postala pravi hit na tržištu. Prodaja je zaista ogromna i Morgan i ekipa su u džep strpali milione funti.

Top Komentari

MaDaj
Fakat covijek sve stekao Sam ... osim multi millionskog uloga njegovog oca Hahahaha
27 2
Konj konjski
Iako mu je otac milioner on je sam pokrenuo biznis.Ma ja on digao kredit nije babo placao.Svaka mu cast
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi