Šukur je nekad palio i žario, a sada taksira: "Taj čovjek mi je uzeo sve!"

Legendarni napadač priznao

Šukur je nekad palio i žario, a sada taksira: "Taj čovjek mi je uzeo sve!"

Admin Čaušević

Hakan Šukur, ime je to svojevremeno jednog od najboljih svjetskih napadača, čovjeka koji je krajem prethodnog i početkom ovog milenija žario i palio Starim kontinentom. 

Šukur je predvodio napad Galatasaraya s kojim je osvojio Kup UEFA 2000. godine, bio je i član reprezentacije Turske na SP u Koreji i Japanu gdje je osvojio treće mjesto, sada, vjerovali ili ne, taksira.

Za sve to je prema njegovom mišljenju kriv jedan čovjek, dugogodišnji i aktuelni predsjednik Turske, Tayip Erdogan.

Erdogan Šukura zbog njegovih političkog mišljenja smatra protivnikom države zbog čega ovaj slavni fudbaler radi kao vozač Ubera u Washingtonu.

"Počinjem raditi kao vozač Ubera u Washingtonu. Više mi ništa nije ostalo, Erdogan mi je sve uzeo, pravo na slobodu, mišljenje i na posao."

"Poslovne prostore moje žene su uništili vandali, djecu mi maltretiraju na ulicu, dobio sam prijetnje smrću. Kada sam otišao 2015. godine zatvorili su mi oca i zaledili su svu moju imovinu".

"Moji roditelji imaju rak i ne mogu doći da ih obiđem. Erdoganova politika je promijenila odnos prema Evropi i okrenula se Bliskom istoku."

"Samo sam radio ono što je legalno. Nisam terorista ili izdajnik. Volim tursku zastavu i svoju zemlju", poručio je ovaj 48-godišnjak.

Osim u dresu Galatasaraya ljubitelji fudbala ga pamte i po nastupima za Inter, Parmu i Blackburn.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Nije bas sve tako kako ti kazes moj Hake
5 1
Brcak
I baš radiš u wašingtonu ?? Čudno zar ne ????
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti