Udata za slavnog Brazilca: Tjerala kuharicu da rovi po njenom smeću, a danas je potpuno druga žena

Sve se može kad čovjek dovoljno želi

Udata za slavnog Brazilca: Tjerala kuharicu da rovi po njenom smeću, a danas je potpuno druga žena

E. Škorić

Isabelle da Silva, supruga kapitena Brazila Thiaga Silve, imala je priliku svugdje putovati i bila je čak na četiri Svjetska prvenstva, prateći svog partnera.

Thiago Silva je 2008. godine iz Fluminensea prešao u Milan i tada je počeo njegov ozbiljniji angažman na evropskom tlu, gdje je igrajući za velikane kao što su Milan, PSG i Chelsea (čiji je i danas član) ostavio veliki trag, a sa sobom je poveo suprugu Isabele, koja je zajedno s njim slavila mnoge trofeje.

Te je godine Silva s Brazilom igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je, kao i na prethodna dva Mundijala, sa sobom imao suprugu koja ga je bodrila.

I danas, četiri godine kasnije, u Kataru, Isabelle je uz svog dragog, s kojim ima dvoje djece. Tada je, dakle za vrijeme turnira u Rusiji, Belle imala preko 90 kilograma, što je bilo nedopustivo s obzirom da se u Evropu doselila kao 17-godišnjakinja sa svega 57 kilograma.

Priznala je da je bila depresivna, da nije imala više samopouzdanje i da je bila jako neraspoložena, pokušavajući na razne načine da skine višak kilograma i da opet ima vitku figuru kao nekada. Imala je izuzetno težak put, ali je uspjela.

Oglasi

Imala je čak i kuharicu koja je pregledavala svaki dan njeno smeće da vidi nije li pretjerala sa ishranom i da nije ponovo pojela neke nedozvoljene stvari. Takav psihološki teror je prošla, ali bio je to izgleda jedini način da sredi svoju liniju.

A Belle je kod kuće uvijek imala primjer Thiaga Silve, sportiste visokih performansi koji je sa svojih 38 godina u vrhunskoj fizičkoj formi.

Preko supruga je stigla u ordinaciju endokrinologa Douglasa Tigrea, nadajući se čudu.

Isabelle Silva je imala ogromne probleme sa viškom kilograma

"Gledajte, godinama sam se borila s vagom, isprobavala sam drastične i vrlo restriktivne dijete i ništa nije upalilo. Sve se promijenilo kad sam promijenila odnos s hranom i promijenila svoje navike. Danas imam potrebnu disciplinu i fokus da zadržim te dobre navike" , kaže Brazilka koja je naučila jesti da se osjeća dobro i bez odricanja od onoga što voli.

"Pridržavam se zdrave prehrane, bez restrikcija u prehrani, ali ne da mi se! Kad, na primjer, želim jesti tjesteninu za ručak, doručkujem je laganiju. Ali u svaki obrok uključim salate, proteina i voća", objasnila je.

Oglasi

Njoj je najteže bilo održavati redovnu rutinu vježbanja. "Vježbe sam uključila u svoju rutinu kada sam shvatila važnost treninga čak i kada mi se ne da, a ponekad mi se stvarno ne da. Isto vrijedi i za moju prehranu. Ne odričem se stvari koje volim, ali uvijek tražim ravnotežu. Došla sam u Katar s takvim načinom razmišljanja, tako da nisam trebala povećati svoju prehranu prije puta. A ovdje mogu vježbati jer brod ima odličnu teretanu".

O njoj i Thiagu sada se brinu privatni nutricionosti. Putem videopoziva dok je na Svjetskom prvenstvu dobija posebne upute.

Njen nutricionista je kazao da se ništa nije radikalno radilo na skidanju kilograma i da se postepeno išlo. "Malo po malo smo uvodili promjene u njenu prehranu. Prvo smo izbacili ono što nije dobro za njeno zdravlje, poput pržene i brze hrane i rafiniranih ugljikohidrata", objašnjava njen savjetnik.

Zahvaljukući svemu tome, postala je ponovo sretna, zadovoljna žena sa puno samopouzdanja i lijepo izgleda, ali također jako svjesna da bi malo odstupanje moglo da joj naškodi i da joj se vrate kilogrami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi