Završio na stubu srama: Možda je najbolji na svijetu, ali je zbog dvodnevne svadbe platio visok ceh

Privatni život mu je pravi roller coaster

Završio na stubu srama: Možda je najbolji na svijetu, ali je zbog dvodnevne svadbe platio visok ceh

Admin Čaušević

Sjajni golman Thibaut Courtois je dodao još jedno poglavlje poglavlje svojoj ljubavno-fudblaskoj priči nakon preranog odlaska iz kampa reprezetnacije Belgije prošle sedmice.

Nakon što je igrao u remiju s Austrijom (1:1), reprezentativac Belgije je uzdrmao naciju ne pojavivši se na dužnosti dva dana kasnije.

Medijski izvještaji su tvrdili da je napustio belgijski kamp u jer je bio bijesan što je Romelu Lukaku postavljen za kapitena umjesto njega za utakmicu s Austrijom.

U izostansku standardnog kapitena Kevina De Bruynea, Lukaku je predvodio Crvene đavole protiv Austrije ranijom odlukom selektora Domenica Tedesca.

Oglasi

Umjesto toga, golman je trebao biti kapiten protiv Estonije. Međutim, Courtois je insistirao da je odsutan zbog povrede koljena dok se Belgija pripremala za utakmicu protiv baltičke selekcije.

To je bilo prije nego što su drugi izvještaji u Belgiji rekli da je igračevo ponašanje zapravo povezano s njegovim vjenačnjem s izraelskim supermodelom Michel Gerzig na jugu Francuske.

Belgijski i nizozemski mediji pišu da Courtois uopšte nije razgovarao sa selktorom Tedescom i to zbog dugog telefonskog razgovora sa zaručnicom koji je navodno trajao do četiri ujutro.

Te praktično sve njegove reprezentativne kolege vjeruju da su pripreme za vjenačanje razlog odlaska sa okupljanja.

Oglasi

Courtois se na kraju oženio s Gerzig minulog vikenda na dvodnevnoj zabavi s više od 300 gostiju koji će prisustvovati njegovom posebnom danu.

Na internetu su do sada osvanule pojedine fotogafije i snimci glamoruznog vjenačanja koje je održano u Cannesu.

Kao što je poznato ovaj 31-godišnjak je od ranije imao nekoliko ljubavnih afera u svojoj karijeri.

Još prije desetak godina kada je igrao za Chelsea spavao je sa Caroline Lijnen koja je tražila utjehu nakon što ju je prevario De Bruyne sa njenom najboljom drugaricom.

Bila je 2018. godina kada je ostavio trudnu djevojku Marta Dominguez, a sa atraktivnom Španjolkom ima dvoje djece.

Ipak, bez obzira što mu je privatni život pravi roller coaster Courtois je već godinama jedan od najboljih svjetskih golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi