Zvijezda je Uniteda, ali i borac protiv dječjeg siromaštva
FOTO - EPA

Zvijezda je Uniteda, ali i borac protiv dječjeg siromaštva

Adnan Beganović

Zvijezda Manchester Uniteda, Marcus Rashford, veliki je borac protiv siromaštva i svojim humanitarnim akcijama svojevremeno je privukao i kraljičinu pažnju.

Tokom pandemije izazvane korona virusom sjajni fudbaler Manchester Uniteda skrenuo je pažnju na nevolju djece u Engleskoj i zalagao se za to da besplatno dobijaju topli obrok.

No, to nije sve. Njegov brat je otkrio da je u nekoliko navrata vozeći se ulicama Manchestera davao kroz prozor automobila novac djeci i beskućnicima, iako ga je upozoravao da nije sigurno zaustavljati automobil.

Marcus Rashford je u nekoliko navrata vršio i politički pritisak, odnosno napadao je konzervativnu vladu u Londonu zbog njene neuspješne socijalne politike.

Naglašavao je da oko 1.7 miliona djece u njegovoj zemlji gladno odlazi u krevet i da je nezamislivo da se to dešava u bogatoj zemlji kakva je Velika Britanija.

Za svoj rad protiv dječjeg siromaštva dobio je počasni doktorat na Sveučilištu u Manchesteru, a od prošle godine je i "član Reda Britanskog carstva".

Top Komentari

bavarac28
Ako je ovo istina, bravo za momka.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi