Zidane se popeo na govornicu, izgovorio nekoliko riječi i počeo da jeca i plače...

Nalet emocija

Zidane se popeo na govornicu, izgovorio nekoliko riječi i počeo da jeca i plače...

E. Škorić

Legendarni bivši francuski fudbaler i trener Zinedine Zidane imenovan je ambasadorom fondacije Le Point Rose koja razvija projekt podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, a tokom press konferencije u Istresu popustio je pod naletom emocija.

Legenda svjetskog fudbala bila je prisutna pred kamerama lokalne televizije i novinara kao ambasador projekta koji je zamislila i razvila udruga Le Point Rose.

Cilj ovog projekta je izgradnja staračkog doma koji će omogućiti prihvat djece oboljele od raka u krugu njihovih porodica, u kompliciranom i teškom periodu njihovih života.

Nekadašnji svjetski prvak s Francuskom, koji je kao igrač ostavio veliki trag u klupskom fudbalu noseći dresove Juventusa i Real Madrida, a kasnije sa dosta uspjeha vodio kraljevski klub kao trener, nikada nije skrivao svoju veliku osetljivost, pa je u ponedjeljak bio jako dirnut tokom novinarske konferencije organizovane u Istresu.

Suočavajući se s publikom koja ga je došla poslušati, nekadašnji reprezentativac Francuske otkrio je neizmjerne emocije. Vezanog i promuklog glasa od jecaja, ipak je uspio pozdraviti ovaj projekat koji je nazvao "više nego izuzetnim".

Oglasi

Sa suzama u očima bivši trener Real Madrida se izvinjavao zbog stanja u kakvom je bio, a onda nastavio:

"Ponosan sam što mogu sponzorirati vaš projekat. Gospodine gradonačelniče, možete biti ponosni što obećavate nešto izuzetno kao što to činite. Nemate pojma koliko je ovo važno svim tim porodicama", poručio je Zidane.

Gotovo 13 godina nakon povlačenja iz svijeta fudbala, Zinedinea Zidanea još uvijek se smatra jednom od najvećih ličnosti u svijetu sporta u Francuskoj. Zbog toga je imenovan ambasadorom udruge za djecu oboljelu od raka.

Nova odgovornost koja ga je ganula do suza, što i ne čudi budući da je i on sam izgubio brata Farida koji je bolovao od raka.

Oglasi

Zidane je i dalje slobodan trener, ali još uvijek nije prihvatio nijednu ponudu, a imao ih je itekako. On već dvije godine nije u fudbalu, nakon što je završio ugovor s Realom.

Manchester United, Newcastle, Real Madrid, Juventus i PSG konstantno su se povezivali s legendarnim Zizouom, a on je sve mirno posmatrao i uživao je u odmoru sa suprugom.

Krajem prošle godine najavio je povratak trenerskom poslu. Nadao se da će dobiti šansu na klupi reprezentacije Francuske i pretrpio je veliko razočarenje kada je Fudbalski savez Francuske odlučio zadržati Didiera Deschampsa.

Zidane je navodno zainteresovan za posao u Juventusu. Međutim, od tog posla neće biti ništa jer u torinskom klubu ostaje Massimiliano Allegri, a prethodnih dana ponovo je PSG pokušao da ga angažuje.

Do novca Zidaneu nije stalo. Ima ga sasvim dovoljno da živi mirno do kraja života i mnogo puta je pokazao da mu cifre nisu bitne jer je nekoliko puta odbio PSG, ali i ponude iz Engleske.

Zidane je, podsjetimo, kompletnu trenersku karijeru odradio u Real Madridu. Ona nije trajala dugo, ali je uspio osvojiti gotovo sve što je mogao.

Kraljeve je legendarni Francuz vodio od januara 2016. do juna 2018. godine, a zatim od marta 2019. do juna 2021. godine i uzeo je čak 11 trofeja.

Tri puta je Real pod njegovim vodstvom osvajao Ligu prvaka, dva puta su bili šampioni Španije, tri puta pobjednici Superkupa Španije, a tu su još dva Superkupa Evrope i klupskog prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi