Ibrin govor iz svlačionice: Zlatan je bio miran dok u njega nije ušao "balkanski duh"

Milan osvojio Scudetto

Ibrin govor iz svlačionice: Zlatan je bio miran dok u njega nije ušao "balkanski duh"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je šef gdje god se pojavi, barem je tako otkako je napustio Barcelonu 2010. godine i stigao u Milan.

U prvom mandatu Ibrahimović je osvojio Scudetto sa Rossonerima koji su tada imali mnogo više zvijezda u timu nego što je to slučaj danas.

Ibrahimović je isto ponovio i deset godina kasnije s tim da je sadašanja ekipa Milana značjno drugačija od prethodne šampionske. S jedne strane momci željni dokazivanja, a s druge strane prekaljenje zvijezde.

Za Šveđanina bh. korijena se može reći da je jedina prava zvijezda u trenutnoj ekipi Rossonera pa i ne čudi zašto ga mlađi igrači gledaju kao istinskog šefa.

Da je pravi šef Ibrahimović je pokazao i u svlačionici Mapei stadiona nakon što je Milan stigao do 19. Scudetta u historiji.

Legendarni napadač je oko sebe okupio sve igrače, pozvao je na tišinu te održao kratki motivacioni govor.

Oglasi

Prvo je poručio da to nije njegov oproštaj od fudbala, zatim se zahvalio svim igračima, a zatim i klupskom rukovodstvo te jasno poručio da je cijela Italija zapravo Milan.

"Svi se skupite. Smirite se, momci. Neću se oprostiti od vas. Od prvog dana otkako sam stigao, malo je ko vjerovao u nas, ali kad smo shvatili da se trebamo žrtvovati, boriti, vjerovati i raditi, kad se to dogodilo, postali smo tim. A ekipa može ostvariti ono što smo mi napravili. Sad smo prvaci Italije..."

"Ponosan sam na sve. Sad mi napravite uslugu i slavite poput šampiona jer AC Milanu ne pripada Milano, njemu pripada Italija", rekao je Ibra, a u pozadini mu je aplaudirao i veliki Paolo Maldini.

Moglo bi se reći da je poslije toga u Zlatna ušao "balkanski duh" pošto je uzeo stol, bacio ga i počelo je ludilo...

[twitter]https://twitter.com/acmilan/status/1528745496742973441[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ibrahimović će uskoro donijeti odluku da li nastavlja karijeru ili će okačiti kopačke o klin. Priznao je da osjeća strah što se bliži kraj.

"Nastavit ću igrati ako se budem fizički osjećao dobro. Odluku ću donijeti uskoro. Imao sam mnogo fizičkih problema, ali ću ipak ubrzo donijeti odluku. Ovaj Scudetto je za Raiolu, ovo je prvi trofej koji sam osvojio, a da on nije pored mene", izjavio je Šveđanin.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

delta
Ma ti si jedan obicni napuhani cigos,daba tebi i pare i slava,kad si idiot i to na kvadrat!
1 2
HarisADP
Neka nek slave. Dobro slavite jer ovako los sampion se desi svakih 30 godina. Pojacanja koja vam stizu su dobra za borbu za 4 mjesto. Jadna klubax kad vidim ko su pojacanja gadi mi se. Bas fuj
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi