Majka Jurka ga više tukla, a u boljem odnosu s njom nego s ocem Šefikom, pa objasnio zašto

Ibrahimović otvorio dušu o porodici i djetinjstvu

Majka Jurka ga više tukla, a u boljem odnosu s njom nego s ocem Šefikom, pa objasnio zašto

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović izazvao je dosta pažnje zbog intervjua kojeg je dao prije nekoliko dana engleskom novinaru Piersu Morganu u kojem je govorio o svojoj karijeri i životu. Ibrahimović se dotakao i svojih roditelja i otkrio s kim je u boljem odnosu, te ko je bio strožiji prema njemu dok je odrastao.

Poznato je da je Zlatanov otac Šefik iz Bosne i Hercegovine, dok je majka Jurka iz Hrvatske, ali su oni davno napustili ove prostore i skrasili su se u Švedskoj gdje je Ibrahimović rođen 1981. godine.

Ibra je u intervjuu s Morganom pričao o svom djetinjstvu i roditeljima, te je objasnio da ima polusestara s kojima uopšte nije u nikakvom kontaktu.

Nesuđenom reprezentativcu Bosne i Hercegovine nije bio problem da priča i o intimnijim stvarima iz svog života, a već je dobro poznato da nije odrastao baš u luksuzu i izbilju u kojem on danas uživa.

Živio je većinom s ocem u Malmou s kojim nije imao pretjerano dobar odnos što je i sada priznao. Otkrio je zbog čega je i danas u boljem i češćem odnosu s majkom iako je priznao da ga je ona više tukla kada je bio dijete.

Oglasi

"Više sam blizak s majkom. S ocem je isto kao i uvijek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kada se on svađa sa mnom ne shvata da se svađa sa samim sobom jer smo po ponašanju identični. On me napravio ovakvim kakav sam danas", rekao je Ibrahimović, a Morgan ga je pitao: "Kada je on bio najponosniji na tebe u tvojoj karijeri?".

"On to ne pokazuje", kratko je poručio Ibrahimović i nastavio.

@2roya

Nah zlatan is a living legend Piers Morgan Zlatan Ibrahimovic interview #fyp #foryoupage #foryou #fypシ #viral #trending #zlatan #zlatanibrahimovic #ibrahimovic #piersmorgan #piersmorganuncensored

♬ original sound - 2roya

"Živio sam s ocem i petero sestara i braće. Moj stariji brat je nedavno preminuo, imam dvije sestre s kojima nisam uopšte u kontaktu. Imam još jednu stariju sestru s kojom imam iste roditelje, mi smo veliki miks. S njom sam i dalje u kontaktu baš kao i s mlađim bratom. Ali, ja sam živio sam s ocem".

"Majka je bila stroga, ona me više tukla nego otac. On to nikada nije uradio. Kod njega je bilo dovoljno samo da vam kaže i da vas pogleda da sve shvatite".

[tiktok]https://www.tiktok.com/@z.ibrahimovic1609/video/7286838699193683232[/tiktok]

Ibrahimović je napravio nevjerovatnu karijeru koju je završio prije četiri mjeseca i u kojoj je osvojio skoro sve što je mogao. Sigurno će ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača svih vremena jer je svojim igrama to i zaslužio.

Naravno, ostaje žal što nikada nije zaigrao za Bosnu i Hercegovinu iako je to njegov otac Šefik htio. Izabrao je Švedsku i postao apsolutni rekorder i najbolji igrač u historiji te reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije