GFC Sarajevo u drugom dijelu ubacio u brzinu više i uvjerljivo savladao Neimari-Salines
Dobar meč večeras je viđen u zeničkoj Areni, a pobjedu je sasvim zasluženo preokretom u drugom dijelu slavila ekipa iz Sarajeva

Zanimljiv meč odigran u zeničkoj Areni

GFC Sarajevo u drugom dijelu ubacio u brzinu više i uvjerljivo savladao Neimari-Salines

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas su odigrane utakmice 1/8 finala Kupa BiH u futsalu, a sigurno jedan od interesantnijih duela igran je u zeničkoj Areni, gdje su domaći Neimari-Salines dočekali ekipu GFC Sarajevo. Nakon sjajne utakmice i preokreta u drugom dijelu, pobjedu rezultatom 2:6 slavila je ekipa iz Sarajeva, koja se plasirala među osam najboljih timova u ovom takmičenju.

Domaćini su trenutno na petom mjestu u Premijer ligi, dok su gosti iz Sarajeva stepenicu iznad, tako da se očekivao jedan dobar duel, a tako je bilo i na terenu. Ekipa Neimari-Salines bolje je otvorila utakmicu, te su poveli već u 3. minuti, a strijelac za 1:0 bio je kapiten Seldin Zatagić. Nakon toga gosti igraju nešto bolje, a nakon nekoliko propuštenih šansi, gol ipak postižu u 13. minuti, a strijelac je bio Edis Mršo za poravnanje rezultata 1:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu negdje oko 300 gledalaca u zeničkoj Areni moglo je uživati u sjajnim akcijama i golovima koji su im priuštile ove dvije ekipe. Domaćin do novog vodstva dolazi u 28. minuti kada autogol za rezultat 2:1 postiže Josip Bilić. Taj gol kao da je razljutio goste, koji su nakon toga prelomili utakmicu u svoju korist. Prvo je Nedžad Hodžić u 30. minuti pogodio za 2:2, da bi u 36. minuti Josip Bilić pogodio za preokret i vodstvo gostiju 2:3. Nakon toga raspala se igra domaćeg tima, a to su iskoristili gosti u 38. minuti Nedžad Hodžić postiže novi gol za 2:4, da bi u istoj minuti i Faruk Brkanić zatresao mrežu domaćina za 2:5 vodstvo gostiju. Tačku na večerašnji meč stavio je Amel Handžić u 39. minuti za konačnih Neimari-Salines-GFC Sarajevo 2:6.

Ekipa iz Sarajeva se sasvim zasluženo plasirala u četvrtfinale Kupa BiH, a zanimljivo je da će ova dva tima već za vikend odigrati novi meč, također u zeničkoj Areni, ali ovaj put u okviru 9.kola Premijer lige BiH u futsalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi