Istupaju iz Premijer lige: "Službena lica napišu šta hoće, ne vrijedi ulagati, nije to sport"

Predsjednik KMF Leotar Mićo Vukanović za SportSport.ba

Istupaju iz Premijer lige: "Službena lica napišu šta hoće, ne vrijedi ulagati, nije to sport"

S. Mlaćo

Poraz od Zrinjskog 4:2 u 12. kolu Premijer lige razočarao je čelnike i futsalere KMF Leotar iz Trebinja. 

Trebinjci smatraju da su u Mostaru, ali i prethodna dva kola, drastično oštećeni i na održanoj sjednici kluba najavili su istupanje iz Premijer lige BiH.

Tim povodom kontaktirali smo Miću Vukanovića, prvog čovjek KMF Leotar koji je potvrdio mogućnost istupanja, ali istakao da će sve biti jasnije nakon sastanka sa načelnikom Trebinja, ujednom glavnim finansijerom kluba.

"Ja mogu da govorim u svoje ime. Kako stoje stvari, mi ćemo istupiti, ali sutra imamo sastanak sa načelnikom koji je glavni finansijer kluba. Moramo naravno ćuti i njegov stav", priča Vukanović, te otkriva razloge zbog kojih Trebinjci žele napraviti radikalan potez.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Borimo se za goli život, a u zadnje tri utakmice smo drastično oštećeni. Dobili smo tri crvena i deset žutih kartona. Dva puta nam isključuju igrača u 38. minuti kod neriješenog rezultata... To nije sport, ne vrijedi više ulagati, putovati i šta ja znam šta više... Nije sramota ispasti, ispadali su i veći klubovi. Ispadao je Manchester United, Notinghem Forrest, pa se vraćali još bolji. Međutim, bole ove druge stvari. U ovoj ligi nema ni kontrolora za suđenje, službena lica mogu napisati šta hoće. Sada su napisali u našoj posljednjoj utakmici da je teži incident spriječila policija koja nije ni bila već je došla deset utakmice poslije svih događaja. To su vidjeli svi. Zamislite, tim ljudima se onda vjeruje. U ovoj ligi vrijedi ona 'kadija te tuži, kadija ti sudi'. Sutra ćemo znati sve definitivno".

KMF Leotar se nakon 12. kola u Premijer ligi nalazi na predposljednjem devetom mjestu sa devet osvojenih bodova.

Top Komentari

Alkma
U ovoj drzavi na sbim stranama nema niko nista sem lopovluka sve klubove treba pogasiti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi