EMF Euro 2024 će biti u Sarajevu, a sinoć su na terenu bili Bekrić, Ibričić, Zeba, Muminović...
Detalj sa treninga sinoć

Selektor Mekić zadovoljan, uskoro kvalitetne provjere u Crnoj Gori

EMF Euro 2024 će biti u Sarajevu, a sinoć su na terenu bili Bekrić, Ibričić, Zeba, Muminović...

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Sinoć je u Sarajevo održan i prvi trening mininogometne reprezentacije naše zemlje pred naredne akcije.

Mininogomet je u Evropi jako mnogo zastupljen, a treba istaći da će se Evropsko mininogometno prvenstvo ove godine održati upravo u našoj zemlji.

Od 01.06. do 09.06. ove godine naša zemlja će biti domaćin 23 reprezentacije sa preko 500 učesnika.

EMF Euro 2024 će sigurno izazvati i dosta pažnje publike, a u našoj selekciji su sve shvatili ozbiljno. Sinoć je pred kvalitetan turnir u Crnoj Gori odrađen i prvi trening i zaista je sve bilo na visokom profesionalnom nivou.

Selektor naše reprezentacije je Samir Mekić, a sve su pratili i predsjednik Udruženja Mininogomet BiH Elvin Blažević, te potpredsjednik Udruženja Ervin Blažević.

Na prvom treningu odazvao se veliki broj mladića iz cijele naše države, a treba istaći da su tu bila i nešto poznatija imena kao što su sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić, sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić, sportski direktor FK Igman Konjic Zajko Zeba, te nekadašnji član Olimpika, Sarajeva i Slavija, danas ambiciozni trener Milan Muminović, ali i brojni drugi.

Oglasi

Zanimljivo je bilo pratiti brojne poteze Ibričića, Bekrića, Zebe i društva, te su svi pokazali da mogu dati svoj doprinos iako su njihove igračke karijere kada je 'veliki' nogomet u pitanju završene.

Svi navedeni i pored rivalstva klubova, veliki su prijatelji na terenu, a sada su dali svoj doprinos promociji mininogometa u našoj zemlji, te sam doprinos reprezentaciji.

"Raduje me ovo prvo okupljanje. Imamo odaziv svih igrača i ja sam zadovoljan. Svi se trude, sve su shvatili ozbiljno i siguran sam da će svako naredno okupljanje biti sve bolje i bolje", rekao je Mekić.

Selektor reprezentacije je Samir Mekić, dobro poznato ime u bh. nogometu                                                                                                                                      

Naši reprezentativci će odraditi veći broj treninga, a onda će biti odlučeno ko će biti na spisku selektora za naredne izazove.

Našu reprezentaciju od 30.04. do 01.05. u Crnoj Gori očekuje nastup na međunarodnom mini fudbal turniru u organizaciji Udruženja minifudbal Crna Gora i Evropske minifudbal organizacije.

Na turniru će nastupiti Crna Gora, Rumunija, Azerbejdžan, Albanija i Bosna i Hercegovina. Treba istać da je Rumunija svjetski prvak u mininogometu, dok je Azerbejdžan evropski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi