Sloboda ispala iz Premijer lige, meč protiv GFC-a obilježila i gužva na parketu

Tim iz Sarajeva ostvario trijumf

Sloboda ispala iz Premijer lige, meč protiv GFC-a obilježila i gužva na parketu

E. Ganibegović

KMF Radnik MD Shop je lider na tabeli pred play-off za prvaka, dok će u niži rang Sloboda Kompred i Brotnjo. Rasplet je to sezone u Premijer futsal ligi BiH.

Sinoć su igrane četiri utakmice u okviru 17. kola futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine i epilog svega je ispadanje Slobode Kompred u niži rang.

Ovaj tim je na svom terenu ugostio GFC, a gosti iz Sarajeva slavili su rezultatom 7:6 u jednoj jako uzbudljivoj utakmici.

Smajić, Ramić (2), Tabaković, Suljić i Musić su bili strijelci za Slobodu, dok su za goste pogađali Duvnjak, Hodžić, Džafo, Mršo, Husejnović, Bilić i Brkanić.

Poraz od GFC-a značio je i ispadanje za Slobodu, jer je Borac i to u gostima savladao vodeći Radnik (6:4) i sada kolo prije kraja ima četiri boda više od Slobode koja je pretposljednja, a zajedno s njom ispast će i Brotnjo.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Inače, na utakmici u Tuzli vidjeli smo i neke ne baš lijepe scene, odnosno došlo je do koškanja na parketu. 

Odgođen meč Hercegovina - Željezničar

Također, treba dodati da je utakmica između Hercegovine i Željezničara odgođena, a MNK Hercegovina se po tom pitanju oglasio sljedećim saopštenjem:

"Radi tehničke greške u županijskom savezu i registracije naših igrača danas se utakmica neće odigrati. Vijest o istom smo doznali neposredno pred utakmicu.

Ispričavamo se svim našim navijačima a posebno ljudima iz Gruda na ovom propustu koji nije bio u našoj nadležnosti. Ubrzo ćemo vas obavijesiti o svim detaljima današnje ne odigrane utakmice."

Oglasi

Premijer futsal liga BiH, 17. kolo:

Sloboda Kompred - GFC 6:7
Mostar SG - Brotnjo 6:1
Radnik MD Shop - Borac 4:6
Salines - Sloga 6:3
Hercegovina - Željezničar (odgođeno)

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

U posljednjem, 18. kolu, sastaju se:

GFC - Salines
Sloga - Radnik MD Shop
Borac - Mostar SG
Brotnjo - Hercegovina
Željezničar - Sloboda Kompred

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi