Haos u Širokom Brijegu - Prvi čovjek FC Mostar SG prvo verbalno vrijeđao, a zatim i udario sudiju!

Ušao na teren nezadovoljan odlukom sudije

Haos u Širokom Brijegu - Prvi čovjek FC Mostar SG prvo verbalno vrijeđao, a zatim i udario sudiju!

E. Oštraković

Sinoć je odigrana utakmica 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu, a MNK Hercegovina je na svom terenu slavila protiv Mostar SG sa 2:1.

Bio je ovo drugi poraz za tim Mostar SG u tri dana, a to nije nešto na što smo navikli od ove ekipe koja inače igra zaista fenomenalno.

Da se najmanje govori o pobjedi MNK Hercegovina pobrinuo se prvi čovjek gostujuće ekipe Mirsad Fazlinović koji se našao tamo gdje mu nije mjesto, a to je parket.

Naime, Fazlinović je bio u ulozi službenog predstavnika na ovoj utakmici i odlučio je ući na teren i verbalno i fizički napasti sudiju iz Trebinja Dušana Beraka.

Mostar SG je imao napad preko Marija Aladžića koji je oboren, ali sudija Berak nije dosudio prekršaj i pustio je napad domaćoj ekipi.

Nakon što je lopta napsutila teren Aladžić je odlučio protestovati kod sudije Beraka, a to mu je donijelo drugi žuti, odnosno crveni karton.

Oglasi

To je naljutilo Fazlinovića koji je odlučio da uđe na teren i da lično kaže sudiji šta misli o svemu, ali je u svemu i pretjerao jer ga je udario rukom u lice.

Sve to je jasno vidljivo na snimku, a sve možete pogledani na 1:27:30.

Kada je riječ o tome šta piše u zapisniku utakmice, naravno kada je riječ o isključenju Fazlinovića, stoji ovako.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Ulazak na teren, vrijeđanje drugog sudije i fizički kontakt u vidu udarca drugog sudije otvorenim dlanom u predjelu lica", stoji u zapisniku.

Sigurno je da sada Fazlinovića očekuje kazna zbog onoga što je uradio, a vidjećemo šta će odlučiti ljudi iz saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi