Bh. odbojkašice ostale bez osmine finala, nisu imale šanse protiv aktuelnih prvakinja

Kraj nastupa na EP

Bh. odbojkašice ostale bez osmine finala, nisu imale šanse protiv aktuelnih prvakinja

Edmir Škorić

Bh. odbojkašice odigrale su večeras svoj posljednji meč na Evropskom prvenstvu koje se igra u Italiji, Belgiji, Njemačkoj i Estoniji.

Ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji naše zemlje bila je potrebna pobjeda u Torinu nad aktuelnim evropskim prvakinjama za osminu finala, ali svima je bilo jasno da je to ravno svjetskom čudu.

Izabranice Stevana Ljubičića su dobro počele grupnu fazu, ali mečom odluke smatrao se duel sa Rumunkama u ponedjeljak.

Nakon pet setova i velike borbe naše djevojke su poražene, pa im je ostala samo teorija za noakut fazi.

Italijanska reprezentacija bila je veliki favorit večreas i na kraju lagano došla do pobjede, sa 3:0, a po setovima je bilo 25:21, 25:17 i 25:19.

Italijanke su bez izgubljenog seta okončale grupnu fazu i sa prvog mjesta se iz grupe B plasirale u osminu finala. Svakako će do kraja biti glavne favoritkinje za zlato.

Uz selekciju Italije, dalje iz naše grupe prolaze Bugarska, Rumunija i Švicarska, dok su bez plasmana ostale BiH i Hrvatska, koja je osvojila samo jedan bod na turniru.

Bh. odbojkašice su bile jako blizu sa pet bodova (2-3 omjer pobjeda i poraza), a dojam je da se plasman u nokaut fazu prokockao jučer sa Rumunijom.

Podsjetimo da je ovo bio drugi uzastopni nastup odbojkašica BiH na prvenstvu Evrope i ovaj put su zaista bile blizu historijskog plasmana u nokaut fazu. Nadamo se ipak trećoj sreći...

Top Komentari

Bajernovac
Ne bi ja njih plaho kudijo ovo je za njih preveliki uspjeh koliko su smotane mene sramota ispred njih gledam treci set protiv Italije 2 metra loptu ostavlja od mreze da zenska poentira a o bloku da ne govorim ..
2 0
stranputica
Realno naše cure su z B ligu, po mom skromnom mišljenju .Ovo je ekstra uspjeh i svaka im čast! sretno djevojke!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi