Darko Drmać: iz Tuzle možemo donijeti pozitivan rezultat

Trener SOK Mostar

Darko Drmać: iz Tuzle možemo donijeti pozitivan rezultat

Odbojkašice SOK Mostar nakon 10 odigranih kola u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine najveće su i najugodnije iznenađenje u ovoj sezoni. 

Mostarke su na omjeru 7-3 i drže četvrto mjesto na ljestvici odmah iza vodećeg trojca Gacka, Goražda i Slobode koji su na vrhu poravnati s po 25 bodova, dok su popularne "Sokice" skupile 21 bod. 

Već u subotu u tuzlanskom Mejdanu SOK Mostar ide u goste ekipi OK Sloboda, timu s kojim su već u Mostaru odigrali neizvjesnu utakmicu u pet setova i koja je otišla na stranu Mostarki. Tvorac ovog uspjeha, trener mostarskog kluba Darko Drmać u najavi derbija u Tuzli za SportSport.ba kaže slijedeće:

"Da, čeka nas teška utakmica i dobro poznat protivnik" - otpočinje trener Drmać i nastavlja:
"nekoliko naših posljednjih utakmica sa Slobodom otišlo je u peti set što znači da su ekipe po kvaliteti tu negdje o čemu svjedoči i pozicija na ljestvici. One su se u posljednje vrijeme jako pojačale, proširile ionako kvalitetan roster dvjema jako kvalitetnim srednjim blokericama. No ako mi riješimo njihove najjače adute, napade kroz sredinu i preko korektora mi ćemo uraditi pola posla. Znamo se odavno i nema nikakvih nepoznanica. Ako se cure budu pridržavale onog što dogovorimo u pripremi utakmice, budu li hrabre i koncentrirane na svoje zadatke mislim da imamo dobre šanse da se iz Tuzle vratimo s pozitivnim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Treneru, iza vas je deset prvenstvenih utakmica, imate odličan omjer od 7-3, kako vi vidite ovo što ste vi i vaš tim uradili?

"Da nam je prije početka prvenstva ponudio ovakvo nešto, prihvatili bi objeručke. Trenutno imamo više bodova čak i od najoptimističnijih prognoza i očekivanja. Imali smo samo jedan kiks, u Višegradu, mislim da smo tu utakmicu protiv ekipe HE na Drini trebali dobiti, ali dobro, gore je izgubila i ekipa Gacka koja je po nekim procjenama najkvalitetnija u našoj ligi. Četvrti smo, zaostajemo samo 4 boda za prvoplasiranim a sve ovo nam daje za pravo da se nadamo i nečem višem, ali polako. Nadam se da ćemo u proljetnom dijelu još popraviti plasman što nam dosad učinjeno, te povoljan raspored daju za pravo da vjerujemo u to".

Vjerojatno sukladno odličnim rezultatima rastu i klupske ambicije?

"Svakako da jesu. Mi imamo dogovorenu dinamiku razvoja kluba. U gabaritima smo onog što je dogovoreno, međutim, kao i u svakom sportskom kolektivu sve to ovisi od financija. Koliko sredstva budu dozvoljavala pokušat ćemo se igrački pojačati. Bez obzira kakav roster imamo, trener je malo kad zadovoljan i uvijek vidi prostor za napredak. Ovaj kalendar takmičenja kroz koji prolazimo je prenaporan za naš igrački kadar. Jedva čekamo pauzu da se odmorimo i psihički, a još više fizički te da cure zaliječe neke povrede koje vuku već mjesecima.
Nemamo previše slobodnih termina da odradimo neke kvalitetne terapije, no što je tu je. Kukanja nema, pred nama su još tri susreta prije pauze i gledat ćemo izvući najviše što možemo iz njih prije zasluženog odmora" - kazao je Darko Drmać trener SOK Mostar za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi