Studenti u Banjoj Luci "pali" u petom setu, Domaljevac na vrhu tabele

Premijer liga za odbojkaše

Studenti u Banjoj Luci "pali" u petom setu, Domaljevac na vrhu tabele

A. Beganović

U okviru 2. kola Premijer luge za odbojkaše Borac je na svom terenu savladao Bosnu, a pobjednik je odlučen u odlučujućem petom setu.

Gosti iz Sarajeva su mnogo bolje otvorili meč i prvi set su nakon sjajne igre riješili u svoju korist (25:14). No, domaći se "bude" i naredna dva dobijaju rezultatom 25:16 i 25:20, da bi u četvrtom Studenti ponovo ubacili u brzinu više (25:20), pa je meč odlučen u petom u kojem su se domaći bolje snašli (15:13).

Odbojkaši kalesijske Bosne su sa maksimalnih 3:0 u Foči nadigrali Maglić, dok je Domaljevac istim rezultatom u Modriči savladao istoimenu domaću ekipu.

Mladost je kao gost također sa maksimalnih 3:0 nadigrala Jedinstvo, dok je u Kaknju Ljubinje Bankom rezultatom 3:1 savladalo domaći Kakanj 78.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Na tabeli nakon dva kola vodeći je Domaljevac sa 6 bodova, a slijede ga sa istim brojem bodova kalesijska Bosna i Mladost, dok sarajevska Bosna sa četiri boda zauzima četvrto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi