Ilidžanski "tornado" nezaustavljiv
FOTO: ŽOK Igman Ilidža/facebook

Peti uzastopni trijumf ŽOK Igman

Ilidžanski "tornado" nezaustavljiv

H. Zilić

Odbojkašice Igmana sa Ilidže igraju fenomenalno ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ilidžanke su upisale peti uzastopni trijumf u zvaničnim utakmicama.

U sjajnoj odbojkaškoj predstavi na domaćem parketu savladali su Goražde rezultatom 3:1 u derbiju 14. kola

Prvi set Igman je dobio 25:18 uz veoma dobru igru.

U drugom setu opuštanje domaćeg tima što koriste gošće za 12:25.

Nakon toga nova furiozna igra Igmana, ubacile su u petu brzinu i naredna dva seta dobile sa 25:13 i 25:22 za konačnih 3:1.

Igman se učvrstio na četvrtoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, a u utorak ih u Banja Luci očekuje utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv BL Volleya.

Oglasi

Pored sjajnih rezultata, vrijedi istaći da je Igman produžio ugovor sa Natašom Pavlović Slijepčević do 2025. godine, a Nataša je postala velika ljubimica ilidžanske publike koja iz kolo u kolu puni dvoranu "Sabit Hadžić" na utakmicama Igmana.

O Igmanu se ne ide daleko, oprezni su, idu korak po korak, a sudeći po trenutnim rezultatima i formi neće biti iznenađenje ako Ilidžanke vidimo možda i na evropskoj sceni naredne sezone.

Gacko je lider sa 37 osvojenih bodova, Bimal Jedinstvo ima 33, BL Volley je na 31, a Igman ima trenutno 27 bodova uz omjer od devet pobjeda i pet poraza.

U narednom 15. kolu Ilidžanke gostuju u Gacku lideru na tabeli.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Premijer liga bih za odbojkašice, 14. kolo:

Igman Ilidža - Goražde 3:1 (25-18; 12-25; 25-13; 25-22)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi