ŽOK Igman nastavio sa serijom sjajnih rezultata
FOTO: ŽOK Igman Ilidža/facebook

Došle do velikog trijumfa uTuzli

ŽOK Igman nastavio sa serijom sjajnih rezultata

H. Zilić

Odbojkašice Igmana sa Ilidže nastavile su sa sjajnim rezultatima ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Za vikend Ilidžanke su odigrale dramatičan meč u Tuzli protiv Slobode.

Iako je domaća ekipa vodila sa 2:0 po setovima, Igman je napravio preokret za velikih 2:3 i nova dva boda.

"Iako u "krnjem" sastavu, nakon zaostatka od 0-2 u setovima djevojke su pokazale da imaju karakter, pokazale su od čega su satkane.

Ponosni smo na sve što rade, ponosni smo na ovakav karakter, i odnos prema grbu kluba", oglasili su se iz kluba nakon trijumfa u Tuzli.

Igman se sada učvrstio na četvrtoj poziciji na tabeli sa 24 osvojena boda.

Oglasi

U klubu sada ni borba za Evropu nije nerealna opcija nakon četvrtog vezanog trijumfa.

Koliko je ovo dobra sezona za ekipu pokazuje i činjenica da su krajem godine osvojile Kup FBiH.

Lider na tabeli Prmeijer lige BiH je ekipa Gacka sa 34 osvojena boda, prati je Jedinstvo Bimal sa 33, dok je BL Volley trećeplasirani sa 31 osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Što se tiče Igmana, oni će u narednom kolu na Ilidži u KSC Ilidža - dvorana "Sabit Hadžić" dočekati ekipu Goražda i nema sumnje da će imati veliku podršku sa tribina uzimajući obzir rezultate i partije koje pružaju u tekućoj sezoni.

Gledajući vrh tabele, ovo bi mogla biti jedna od najinteresantnijih sezona u bh. odbojci posljednjih godina gdje je dominirala ekipa Bimal Jedinstva iz Brčkog

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti