SOK Mostar nadigrao OK Sloboda
Mostarke su slavile i u drugoj utakmici u PL ove sezone

Druga pobjeda Mostarki

SOK Mostar nadigrao OK Sloboda

Odbojkašice SOK Mostar ostvarile su i drugu pobjedu u novoj sezoni odbojkaške Premijer Lige (Ž). Danas su mostarske odbojkašice nakon velike borbe savladale ekipu OK Sloboda rezultatom 3:2, po setovima 25:23, 16:25, 26:24, 19:25 i 15:9.

Mostarke nisu najbolje otvorile prvi set, Tuzlanke su od početka bile u prednosti no uz odličnu igru od tog perioda SOK Mostar je uspio prelomiti taj dio igre i riješiti ga u svoju korist.

U drugom setu došlo je do potpunog pada koncentracije u igri SOK Mostara pa su gošće riješile taj dio igre bez većih problema u svoju korist rezultatom 25:16.

Nastavile su Tuzlanke igrati dobro i u trećem setu te su došle do osjetnije prednosti i u tom dijelu igre i činilo se da su pred sigurnim vodstvom od 2:1 no tada su domaće odbojkašice zaigrale fantastičnu obranu i nakon vellikog preokreta dobile treći set rezultatom 26:24. 

Kada se činilo da bi Mostarke mogle iskoristiti činjenicu da su četvrti set dobile nakon velikog preokreta, Tuzlanke ipak nisu pale u igri i opet su zaigrale bolje i iskoristile novu dekoncentraciju domaćeg tima te uvele meč u neizvjesnost petog seta.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ipak, u petom setu je SOK Mostar zaigrao kako zna i umije te nije dozvolio neku veću neizvjesnost te sigurno priveo meč kraju rezultatom 15:9 u finalnom setu. 

Sjajna Tamara Češić bila je danas daleko najraspoloženija igračica u domaćem timu te se može reći da je svakako najzaslužnija za ovu veliku pobjedu mostarskih odbojkašica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi