12 sportskih klubova s najvećim prosjekom plata na svijetu

12 sportskih klubova s najvećim prosjekom plata na svijetu

12. Detroit Tigers

A. Haznadarević

Prema izvještaju Sporting Intelligencea i ESPN magazina, među sportskim timovima u kojima je prosjek plata daleko najveći u cijelom sportskom svijetu, fudbal je odnio ubjedljivu prvu poziciju. Jako interesantno je i to što su se među daleko najboljim poslodavcima našle i čak tri MLB - bejzbol momčadi, te jedna košarkaška koja dolazi iz NBA lige.

Prosječna godišnja plata: 6.207.634 dolara

Prosjek sedmične plate: 119.378 dolara

Koliku popularnost bejzbol ima u Sjedinjenim Američkim Državama, najbolje govori to što je MLB tim Detroit Tigersa samo jedan od tri koja su se našla na listi sportskih klubova koji daju najveće prosječne plate svojim igračima. Kada se zna da svaki igrač ovog tima na godišnjem nivou zarađuje preko 6,2 miliona dolara, te tvrdnje postaju potpuno jasne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.