Igrač američkog fudbala slučajno naletio na radnika pored terena, posljedice su užasne

Težak lom noge

Igrač američkog fudbala slučajno naletio na radnika pored terena, posljedice su užasne

Midhat Šljivak

Running back New Orleans Saintsa Alvin Kamara teško je povrijedio jednog od linijskih sudija pored terena. Kamara je pao na njega tokom jedne akcije i nesretni čovjek je doživio težak lom noge.

Čovjek zadužen za 'lance' s meča New Orleans Saintsa i Detroit Lionsa doživio je težak lom noge nakon što je na njega naletio running back Saintsa Alvin Kamara.

Kamara je izletio s terena nakon duela s linebackerom Lionsa Derrickom Barnesom i udario je u čovjeka koji je radio svoj posao pored terena. Uletio mu je pravo u noge i došlo je do teške povrede.

Nesretni čovjek ostao je ležati na terenu. Kamere su pokazale da se radi o teškom lomu noge, a srećom, pomoć je brzo stigla i čovjek je prebačen u bolnicu na operativni zahvat.

Sreća u nesreći je svakako da povrijeđeni zvaničnik NFL-a neće izdvojiti vlastiti novac za operaciju. Zdravstveni sistem u Sjedinjenim Američkim Državama je užas i cifra koju bi izdvojio je ogromna.

Oglasi

Ovakve nesreće pored terena nisu česte. Lomovi se i teške povrede uglavnom se dešavaju na terenu gdje dolazi do zaista žestokih udaraca među fudbalerima.

NFL zbog toga ima poseban program zaštite, naročito kada su udarci u glavu u pitanju i svaki jači udarac u glavu znači propuštanje ostatka utakmice.

Kamara i ekipa na kraju su izgubili meč protiv Detroit Lionsa. Bilo je 33:28 i Saintse nećemo gledati u play-offu ove godine jer su na omjeru od pet pobjeda i sedam poraza.

S druge strane Lionsima ide jako dobro. Ovo im je deveta pobjeda sezone u kojoj imaju i tri poraza.

Top Komentari

DDG
Molim vas pročitajte drugu rečenicu ispod video priloga. Nije normalno koliko su nepismeni “novinari” na ovom portalu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi