Najslavniji Hrvat na jahti od 180 miliona dolara prihvatio novi posao

Ne želi u penziju

Najslavniji Hrvat na jahti od 180 miliona dolara prihvatio novi posao

O. Lekić

Čuveni trener američkog fudbala Bill Belichick (71) uskoro bi mogao dobiti novi posao. Slavni trener hrvatskog porijekla obavio je razgovore s vlasnikom Atlanta Falconsa Arthura Blanka i to skriven od javnosti na jahti vrijednoj 180 miliona dolara.

Nakon što je poslije 23 godine napustio New England Patriotse, Bill Belichick nema namjeru da završi trenersku karijeru, iako mu je na leđima 71 godina.

Čuveni trener hrvatskog porijekla mogao bi preuzeti ekipu Atlanta Falconsa. On je 'ulovljen' dok se ukrcavao na jahtu vlasnika ovog tima Arthura Blanka naziva 'dreAMBoat' vrijedne 180 miliona dolara.

Nakon toga Falconi su javno potvrdili da razgovaraju s Belichickom o preuzimanju tima: "Razgovarali smo s Billom Belichickom o potencijalnoj saradnji."

Oglasi

Da je ovaj posao vjerovatno gotova stvar jasno je po tome što Blank vjerovatno nikom drugom ne bi otvorio vrata svoje jahte, a naročito ne došao ekskluzivno zbog njega.

Blank želi da u narednoj sezoni napadne doigravanje. S Arthurom Smithom tu nije uspio napraviti ove sezone koja je okončana s negativnim omjerom od sedam pobjeda i 10 poraza.

Bellichick je najveće trenersko ime u historiji NFL-a. Ima čak osam titula prvaka, od čega šest kao glavni trener s New England Patriotsima.

Čini se da nema nikakve potrebe da se s bilo kime više razgovara. Belichick je veliki favorit za mjesto trenera Falconsa i sve vodi ka tome da ovaj 71-godišnjak neće u penziju.

Najslavniji Hrvat tako će nastaviti karijeru. Želja za fudbalom je veća od one za mirnom penzijom i sada je jasno zašto je jedan od najvećih trenera ikad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi