Još jedna franšiza iz NFL-a mora mijenjati ime

Nakon pritiska javnost i sponzora

Još jedna franšiza iz NFL-a mora mijenjati ime

Admin Čaušević

Washington Redskinsi nisu jedina franšiza iz NFL-a koja je primorana da mijenja naziv nakon pritiska javnosti i sponzora. 

Upravni odbror Edmontona Eskimosa je odlučio da u budućnosti u svom nazivu više ne koristi riječ "Eskimos", potvrdio je klub iz Kanade.

Nakon što se pobunio jedan od glavnih sponzora te kritika kanadskih starosjedioca Inuitija da ime "Eskimi" smatraju uvredljivim odlučili su da promijene naziv.

U timu iz zapadne Kanade koji je 15 puta bio osvajač kanadskog prvenstva su odlučili da se do daljneg zovu Edmonton.

Washington Redskinsi su prošle sedmice obavijestili javnost da nviše neće koristiti nadimak Redskins zbog rasističkih konotacija prema Indijancima.

Top Komentari

Usamljeni Hashishar
Neobrazovani novinari. Ovo nije NFL team nego tim iz Kanadske fudbalske lige. Kanađani imaju svoju ligu sa svojim pravilima i ne igraju u NFLu. NFL je 100% američki sport.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti