Otvoreno državno prvenstvo u kajaku i kanuu

Takmičenje na mirnim vodama

Otvoreno državno prvenstvo u kajaku i kanuu

A. Haznadarević

U Brčkom je jutros otvoreno 11. državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

Učestvuje deset ekipa iz Bosne i Hercegovine, koje će se tokom dva dana takmičenja boriti za medalje i pehare u svim kategorijama.

Prva trka počela je u 10 sati, a predviđeno je da će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana biti voženo oko 80 trka.

Organizatori državnog prvenstva su Kajakaški savez BiH, Vlada Brčko Distrikta i KKK "Hariz Suljić" Brčko.

Državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama otvorio je gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Miroslav Gavrić, prenijela je BDC televizija.

"Vlada Brčko Distrikta podržava sve sportske manifestacije, pa tako i one na vodi. Iako ću biti pomalo subjektivan, nadam se da će što manje medalja i pehara otići iz Brčkog, te da će Brčaci i ovaj put pokazati koliko su dobri kada je kajak i kanu u pitanju", kazao je Gavrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.