Savez se oglasio povodom smjene Hrustemovića: Igrači su to tražili...

Saopštenje za javnost

Savez se oglasio povodom smjene Hrustemovića: Igrači su to tražili...

S. Grebović

Jutros je u medijima osvanula vijest kako Mirza Hrustemović više nije selektor reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Nakon pune 22 godine, Mirza Hrustanović je okončao svoj mandat na klupi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Ova vijest je došla kao grom iz vedra neba budući da je Hrustanović sa velikim uspjehom vodio ovu selekciju sa kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti.

Nedavno su naši zlatni momci na Paraolimpijadi u Tokiju osvojili bronzanu medalju.

Nakon njegove smjene, oglasio se i Savez BiH u sjedećoj odbojci, a saopštenje prenosimo u cjelosti.

"S obzirom da se dosadašnji selektor seniorske reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, gospodin Mirza Hrustemović, obratio medijima nakon njegove smjene i da je, nažalost, u svojim istupima iznio neistine, ovim putem želimo javnost obavijestiti o pravom stanju stvari.

Oglasi

Nakon EP-a koje je održano 2017. godine u Poreču, kada je naša najtrofejnija selekcija osvojila bronzanu medalju, Upravni odbor saveza je zaprimio pismo - zahtjev za smjenu selektora koju su uputili svi reprezentativci BiH, kada su iskazali svoje nezadovoljstvo radom selektora Hrustemovića. Tada je Upravni odbor stao na stranu selektora i produžio mu mandat do SP-a 2018. godine koji je održano u Den Haagu, gdje smo osvojili srebrnu medalju. Gospodin Hrustemović je ostao na funkciji selektora i do 2019. godine na EP-u u Budimpešti kada je osvojena srebrna medalja.

Nakon Paraolimpijskih igara u Tokiju gdje smo osvojili bronzanu medalju, reprezentativci su ponovo uputili pismo Upravnom odboru u kojem su se izjasnili da selektor Hrustemović ne obavlja svoje poslove i zadatke adekvatno te su tražili da se izvrši njegova smjena. Oni su sigurni u to da je nerad selektora Hrustemovića glavni razlog sve lošijih rezultata naše najtrofejnije selekcije.

Gospodin Hrustemović za svojih 20 godina rada nije uspio uvesti neke promjene u igračkom kadru. Dovoljno je istaknuti da i danas igraju reprezentativci koje je gospodin Hrustemović naslijedio od svog prethodnika i da ti igrači sada imaju više od 40, a neki i 50 godina. Naša selekcija se mora podmlađivati jer postavlja se legitimno pitanje do kada će naši zlatni momci moći nositi breme na svojim leđima.

Ovaj put Upravni odbor je stao na stranu naših zlatnih momaka i na svojoj drugoj sjednici odlučio da se gospodina Hrustemovića razriješi dužnosti selektora, a da se za novog selektora imenuje profesor Ifet Mahmutović. Važno za napomenuti je da se online sjednica održava zbog pandemije COVID-19, kako bismo zaštitili sve naše članove.

Mi ne osporavamo rezultate koji su ostvareni u proteklih 25 godina, ali smatramo da selektor Hrustemović nije obavljao svoj posao kako je trebao i smatramo da naši zlatni momci zaslužuju svu podršku Upravnog odbora SSOBiH, javnosti i svih građana BiH jer, htio to neko priznati ili ne ovi rezultati su, prvenstveno, ostvarili upravo ti zlatni momci.

Mi ne želimo da se raspravljamo i ovu temu još više otvaramo. Jedina naša želja je da naši reprezentativci imaju mir i da neometano mogu da se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj. Nadamo se da ćete nas razumijeti i podržati da naši i vaši zlatni momci ponovo obraduju građane BiH sa još jednom osvojenom medaljom", stoji u pomenutom saopštenju.

Top Komentari

Zeleni_zub
“ smatramo da selektor Hrustemović nije obavljao svoj posao kako je trebao...” - boze sacuvaj, jedini medalju ikad sto smo osvojili
4 0
DeteVi
Hahaha, ovi preokrenuli priču da on nije htio podmladiti reprezentaciju. Koji cirkus. Ne možemo mi bez problema
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi