Utrka života i historijski podijum za Elvedinu Muzaferiju
FOTO: EPA

Za historiju bh. alpskog skijanja

Utrka života i historijski podijum za Elvedinu Muzaferiju

H. Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina ostvarila je historijski rezultat za bh. sport i najbolji rezultat od naše nezavisnosti kada su u pitanju zimski sportovi.

U okviru spusta u švicarskoj Crans Montani voženog u sklopu Evropa Kupa Elvedina je zauzela drugo mjesto i tako ostvarila prvi podijum za našu državu u historiji alpskog skijanja.

Muzaferija je za pobjednicom Nadine Fest iz Austrije zaostala samo dvije stotinke.

Na trećem mjestu završila je Stephanie Jenal iz Švicarske, a u današnjem spustu nastupio je veliki broj djevojaka iz Svjetskog kupa.

Na istoj stazi Elvedina će naredni vikend voziti utrke Svjetskog kupa tako da je ovo najava sjajnog vikenda među najboljim spustašicama svijeta i prilika za nove bodove i u SVjetskom kupu.

Sa današnjim historijskim drugim mjestom bh. skijašica osvojila je veliki broj FIS bodoa koje će je smjestiti u TOP 20 najboljih spustašica svijeta.

Oglasi

Da je u sjajnoj formi Elvedina je pokazala i na Svjetskom prvenstvu gdje je zauzela 15. mjesto u kombinaciji i 20. mjesto  uspustu u kojem je za prvakinjim Jasmine Flury zaostala sekundu i 91 stotinku.

Kompletne rezultate iz Crans Monatne pogledajte OVDJE.

Do kraja sezone u SVjetskom kupu Elvedina će pored utrka u Crans MOntani narednui vikend vjerovatno nastupati i na utrkama u Kivtfjellu prvi vikend u mejsecu martu.

Zahvaljujući današnjem podijumu našu skijašicu uskoro možemo očekivati sa mnogo boljim startnim brojem na utrkama Svjetskog kupa gdje je ove sezone osvojila šest bodova.

Inače, Crans Montana je jedna od najdražih staza za Muzaferiju gdje je vozila odlične utrke posljednjih sezona.

Top Komentari

vedin
Pa ovo je drugorazredno takmičenje i vi ovo nazivate istorijskim uspjehom.
2 11
struja
Bravo Elvi! uljepsa mi dan.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi