Stolac stiže na ozbiljnu mapu bh. sporta: Uskoro završetak radova na novoj dvorani
VIDEO. Stolac Co

Otvorenje planirano na jesen ove godine

Stolac stiže na ozbiljnu mapu bh. sporta: Uskoro završetak radova na novoj dvorani

Haris Zilić

Bosna i Hercegovina će uskoro dobiti još jednu modernu sportsku dvoranu. Nakon godina i godina čekanja Stolac će imati svoj sportski dom.

Čaršija na jugu naše zemlje je prethodnih godina imala ogroman problema kada su u pitanju sportski kolektivi.

Gradić na rijeci Bregavi nije imao adekvatnu sportsku dvoranu pa su brojni sportksi kolektivi i klubovi trenirali u školskoj sali, a utakmice su igrali vans vje čaršije.

Tako su često stolački klubovi utakmice igrali u Čapljini, Mostaru, berkovićima, ali i to će uskoro otići u historiju.

Stolačka dvorana lagano poprima svoj konačan izgled, a prema najavama otvaranje bi trebalo biti na jesen 2024. godine.

Oglasi

Ovo će biti olakšavajuća činjenica za sve klubove u Stocu, a recimo ove godine rukometašice Iskre igraju Prvu ligu FBiH, a domaćini su u Berkovićima.

Nova dvorana u Stocu će imati dvije tribine i ukupan kapacitet oko 1.000 sjedećih mjesta.

Dvorana se nalazi u Vidovu polju, a pored standardnih sportskih i dimenzija i konstrukcije, imat će i dodatne prateće sadržaje poput tehničke sobe, recepcije, a uredit će se i prostor oko same dvorane.

Još uvijek nije poznato na koji će se način dvorana otvoriti i koja će utakmica biti prva u novom sportskom kompleksu na jugu naše zemlje.

Oglasi

Sve navedeno će dodatno poboljšati rad sportkih klubova u Stocu pa bi uskoro na Bregavi mogli gledati sve veći broj aktivnih klubova u dvoranskim sportovima.

Pomenuta dvorana će biti isključivo za potrebe dvoranskih sportova kao što su rukomet, košarka, odbojka, futsal što bi svakako moglo i stolačke klubove staviti na ozbiljniju marginu bh. sporta.

Projekat iznosi oko pet miliona KM u proračunu Općine Stolac, a kao što smo već naveli dvorana se nalazi u sklopu naselja Vidovo polje blizu izlaza na novi magistralni put prema Neumu.

Svakako da raduje podatak da sve veći broj manjih sredina u Bosni i Hercegovini misli na budućnost sporta, a među njima je i Stolac.

Top Komentari

Lakibos
Dobiće i Omarska sportsku dvoranu za košarku i ostale sportove koliko ja vidim uskoro u 2025 godini iako je to mjesna zajednica.
0 0
user1708890612
Budi se i Stolac što je jako dobro da sport i mladi sportisti sa juga pokazu svoje vještine...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi