U NFL-u se gledatelji vraćaju na tribine, ali u ograničenom kapicitetu
Foto. EPA

Chiefsi donijeli odluku o povratku gledatelja

U NFL-u se gledatelji vraćaju na tribine, ali u ograničenom kapicitetu

S. Bošković

Kansas City Chiefsi planiraju omogućiti publici povratak na stadion kad počne nova sezona američkog fudbala u NFL-ligi.

Chiefsi, koji su u februaru osvojili prvi Super Bowl u posljednjih 50 godina sezonu će otvoriti na domaćem, Arrowhead stadion, protiv Houston Texansa 10. septembra.

No, stadion neće moći biti prepun nego će biti otvoreno samo 22% kapaciteta, a gledatelji će morati čitavo vrijeme na licu imati maske, te će i biti raspoređeni po različitim sektorima.

No, ovakav trend neće pratiti svi NFL timovi. Chicago Bearsi su odlučili da će se mečevi na Soldier Fieldu igrati iza zatvorenih vrata, a u službenoj izjavi iz ovog kluba su rekli:

"Nakon rasprave o planu odigravanja utakmica s gradskim vlastima, Bearsi i grad Chicago su se dogovorili oko zdravstvenih regulacija, te su odlučili da sad nije vrijeme za povratak gledatelja na Soldier Field".

S druge strane Chiefsu su dobili odobrenje od NFL-a, kao i od grada Kansasa za povratak gledatelja.

Kako će sve ovo funkcionirati, te hoće li biti problema saznat ćemo već za oko 20 dana kad počne natjecanje u američkom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi