Kafanska tuča donijela težak nokaut nekadašnjoj zvijezdi: Čovjek od dva metra pao je poput svijeće

Young patosiran

Kafanska tuča donijela težak nokaut nekadašnjoj zvijezdi: Čovjek od dva metra pao je poput svijeće

M. Šljivak

Nekadašnja NCAA i NFL zvijezda Vince Young brutalno je nokautiran u kafanskoj tuči koja se dogodila u Houstonu.

Vince Young važio je za veliku NCAA zvijezdu i kao takav je došao u NFL 2006. godine. Međutim, nakon početnog uspjeha karijera mu je počela strmoglavo padati i karijeru je okončao nakon svega šest sezona.

Imao je Young dosta privatnih problema tokom karijere, ali posebno van nje. Uspio je bankrotirati, prijetio je, tukao se, vozio pod utjecajem alkohola i često je bio u problemima sa zakonom.

Nedavno je ovaj 40-godišnjak poprilično loše prošao u jednom kafanskom sukobu. TMZ je objavio snimak tuče iz bara u kojoj je 196 centimetara visoka fudbalska zvijezda izvukla najdeblji kraj.

Iznenada je došlo do naguravanja. Navodno se radilo o rasizmu, a Young je bio taj koji je pokušavao smiriti situaciju.

Oglasi

To mu se nikako nije isplatilo. Bivša zvijezda je mučki i posve neočekivano dobila udarac tačno u bradu i ovaj dvometraš je pao poput svijeće.

Snimak kojeg je objavio TMZ navodno je nastao početkom februara u Houstonu. Do jučer nije bio dostupan javnosti, a Young se nije oglasio povodom njegove objave.

Policija već odavno ima saznanja o ovom događaju. Oni su svoj dio posla već uradili, no nije poznato da li će se podići optužnice za napad u ovom slučaju.

Vince Young važi za jednog od najvećih koledž igrača svih vremena

Vince Young važi za jednog od najvećih NCAA igrača svih vremena. Bio je ogromna zvijezda univerziteta Texas i njegov dres s brojem 10 je povučen iz upotrebe.

Oglasi

On je kao velika zvijezda stigao u NFL. Očekivalo se da će postati i jedan od najvećih quarterbackova svih vremena i imao je zaista dobar početak.

Međutim, uslijedio je veliki pad. Preko noći Young je izgubio mjesto u ekipi Tennessee Titansa, pokušao je spasiti karijeru u Philadelphia Eaglesima, te se vratiti na veliku scenu s Billsima, Packersima i Brownsima.

Nije uspio. Young se od NFL-a definitivno oprostio 2014. godine nakon što nije uspio ući u roster Cleveland Brownsa, a u međuvremenu je uspio izgubiti većinu novca kojeg je zaradio.

Sada živi na staroj slavi kao što većina to radi. Činjenica da je nekad bio velika zvijezda očigledno mu ne pomaže puno i pojedinci nemaju previše respekta prema njemu.

Top Komentari

user1676560946
Lik razvadja masu, nije se ni nadao da ce ga ovaj kukavicki udariti sa 20 cm dok gleda lijevo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi