)
S Putinom nema šale: Pred očima je opljačkao predsjednika superbogatog kluba, niko nije ni zucnuo

Predmet neprocjenjljive vrijednosti

S Putinom nema šale: Pred očima je opljačkao predsjednika superbogatog kluba, niko nije ni zucnuo

Admin Čaušević

Iako ne ostavlja takav dojam Vladimir Putin je jedan od najzlogasnijih ljudi na svijetu.

U prvi mah djeluje mirno i staloženo, međutim samo rijetki mu smiju stati na crtu. Oni koji to urade primorani su da se izvinjavaju i kaju zbog svoje pogreške.

Putin je u centru pažnje zbog invazije Rusije na Ukrajinu i preko noći je postao omržen političar kod mnogih pa čak i kod Rusa koji su protiv invazije na susjednu zemlju.

Ruski predsjednik je veliki ljubitelj sporta, posebno juda. Međutim, judo federacija ga je suspendovala nekoliko dana nakon početka invazije na Ukrajinu.

New Englad Patriorsi su jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva današnjice i franšiza koja je osvojila šest puta NFL ligu.

New details shed light on the Robert Kraft-Vladimir Putin Super Bowl ring  controversy

Oglasi

Na čelu kluba čija se vrijednost procjenjuje na 5 milijardi dolara je Robert Kraft koji se nerado sjeća svog susreta sa Putinom kada ga je predsjednik Rusije opljačkao javno pred svima, a da niko nije smio reći ni riječ.

Kraft se s Putinom sreo 2005. godine kada su Patriotsi pobijedili Philadelphia Eaglese te osvojili svoj treći Super Bows u tri godine.

Gostujući u jednoj od emsija Kraft je ispričao detalje s druženja: "Izvadio sam svoj prsten i pokazao ga Putin. On ga je uzeo, stavio na ruku i rekao: 'Mogu nekog ubiti s ovim prstvenom'."

Robert Kraft: Vladimir Putin stole my Super Bowl ring | For The Win

"Pružio sam ruku, ali on ga je već stavio u džep, onda su mi prišla tri tipa iz KGB službe, okružili su ga i otišli su."

Iako je želio tražiti prsten nazad iz Bijele kuće mu je saopšteno da to ne radi jer bi mogao izazvati Treći svjetski rat zbog komada nakita.

"Emotivno sam vezan za taj prsten. Na njemu je ispisano moje ime. Na kraju mi savjetovano da sve izgleda kao da sam Putinu dao prsten kao poklon", poručio je Kraft.

Putin je poslije toga tvrdio da se ne sjeća nikakvog prstena te da je prilikom druženja sa Kraftom razmijenjeno niz suvenira.

Inače, troškovi proizvodnje Super Bowl prestana iznose između 5 i 10 hiljada eura, ali je sigurno da ovaj predmet za šampione NFL-a ima neprocjenljivu vrijednost.

Top Komentari

vedin
Zašto na sportskom portalu pišete o zločincu?
8 2
Starigrad01
Mali zli patuljak iz Kremlja.Fujjj.Krepo da Bog da
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti