Lana Pudar zauzela osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu
FOTO: Guliverimage

Finale na 100 metara delfin

Lana Pudar zauzela osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu

Haris Zilić

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar (18) u Beogradu je danas plivala finale utrke na 100 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu.

Lana je utrku odradila u vremenu 59.01 i zauzela osmo mjesto u finalu. Evropska prvakinja je postala belgijska plivačica Roos Vanotterdijk s vremenom 57.47.

Naša najbolja plivačica ja startala u stazi broj osam i nakon rutinskih kvalifikacija i polufinala u finalu je plivala jednu rezervisanu utrku.

Ovo su za Lanu bile i pripreme za glavni događaj godine, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Već sutra Lanu očekuju novi izazovi u Beogradu. U jutarnjim satima plivat će kvalifikacije utrke na 200 metara delfin.

U subotu u večernjim satima na rasporedu su polufinala na 200 metara delfin, a u nedjelju u poslijepodnevnim satima i finale utrke.

Oglasi

Sjajan nastup u Beogradu nastupa ima i naša Iman Avdić koju očekuje polufinale na 200 metara mješovito.

Olimpijska medalja cilj za Lanu

Kada se pogleda sve i sva Lanina dostignuća sa svega 18 godina, onda se s pravom može reći da je među najboljim plivačicama današnjice.

Uzimala je medalja na velikim i malim bazenima na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, Svjetskom kupu, kao i na juniorskim prvenstvima Evrope i svijeta.

Jedino što Lani nedostaje to je medalja sa Olimpijskih igara, a to je naredni cilj.

Bosna i Hercegovina ima sportskog dragulja, a iako sve urađeno izgleda impresivno, sigurni smo da je to samo početak blistave karijere.

Top Komentari

zakeroni
Lana♡BiH
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi