Lana Pudar i njen trener dobili 22.000 KM i olimpijsku stipendiju od 800 KM
Foto: Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine

Odličan potez Olimpijskog komiteta BiH

Lana Pudar i njen trener dobili 22.000 KM i olimpijsku stipendiju od 800 KM

E. Čaušević

Bh. plivačica Lana Pudar prethodnih mjeseci ostvarila je sjajne rezultate zbog čega se zasluženo nalazi u centru pažnje.

Institucije u BiH odlučile su stati uz našu mladu plivačicu koja je danas dobila novčanu pomoć od premijera FBiH Fadila Novalića u iznosu od 9.500 KM.

Međutim, to nije sve jer je rezultate sjajne Lane odlučio da nagradi i Olimpijski komitet naše zemlje.

Naima, iz Olimpijskog komiteta BiH danas su saopštili da su maestrali uspjeh Lane i njenog trenra nagradili sa 22 hiljade KM i olimpijskom stipendijom od 800 KM mjesečno.

"Olimpijski komitet BiH plivačicu Lanu Pudar, koja je u Beogradu na plivačkom mitingu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara - delfin, nagradio je sa 5.000 KM, a njenog trenera Alenu Čemanović sa 2.000 KM.

Brilijantnoj 15-godišnjoj plivačici Olimpijski komitet BiH dodijelio je i olimpijsku stipendiju u visini od 800 KM mjesečno te se tako pridružila timu od 15 sportista koji već uživaju stipendiju za OI „Tokyo 2020“.

Također, cilju što bolje pripreme za Olimpijske igre, Lana Pudar će sa sportistima koji su već kvalifikovani za OI „Tokyo 2020“ i pretendiraju na najviše plasmane, a to su Amel Tuka, Mesud Pezer i Larisa Cerić, koristiti i „Program plus“ podršku Olimpijskog komiteta BiH te će time finansijski biti podržana sa 15.000 KM u svim nastupima i putovanjima do održavanja Igara", saopštili su iz OK BiH.

Top Komentari

realista1982
Zasluzila I vise Ali svaka cast I za ovo, puno Srece I uspijeha ti zelim djevojcice...
16 0
ADNAN_BRANKO
Napokon pozitivna sportska prica iz ove nam zemlje Bosne. Svaka cast.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi