Lana Pudar bez polufinala Olimpijskih igara!

Lana Pudar bez polufinala Olimpijskih igara!

M. Šljivak

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar nije se plasirala u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini 100 metara delfin.

Lana je u svojoj grupi isplivala rezultat od 58.32, osvojila je sedmo mjesto u grupi. 19. ukupno od 33 takmičarke i nažalost to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Najbolji rezultat u četvrtfinalnim trkama ostvarila je kineska takmičarka Yufei Zhang sa vremenom 55.82, a iza nje su redom Emma McKeon (55.82) i Sarah Sjoestroem (56.18).

Iz Lanine grupe kao prva se u polufinale plasirala aktuelna prvakinja svijeta Margaret MacNiel koje je imala vrijeme 56.55.

Također, u polufinale su otišle Marie Wattel, Claire Curzan, Katerine Savard i Arina Surkova i to pokazuje kako je jaka grupa u kojoj je bila najbolja bh. plivačica.

Naravno, Lana Pudar je sa 15 godina najmlađa učesnica u plivanju na Olimpijskim igrama i ovaj rezultat je itekako vrijedan poštovanja.

Svjetski i olimpijski rekord u ovoj disciplini drži Sarah Sjoestroem koja je prije pet godina u Rio de Janeiru ostvarila vrijeme 55.48.

Polufinalna trka u ovoj disciplini na rasporedu je sutra, a finale u ponedjeljak 26. jula.

Top Komentari

Tas14
Trema, nadam se da ce na sljedecim Olimpijskim igram zasjati kao sto zna i da ce biti puno vise BH sportista. Sada je na Larisi i Amelu da nas obraduju.
43 0
CeZenicaLik
Idemo dalje
31 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi