Novi rekord u vlasništvu Lane Pudar

Sjajan nastup na mitingu u Dubrovniku

Novi rekord u vlasništvu Lane Pudar

Haris Zilić

Mlada bh. plivačica Lana Pudar nastavlja sa sjajnim rezultatima.

Ova sjajna Mostarka je postala vlasnica još jednog državnog rekorda.

Lana je danas je na mitingu u Dubrovniku postavila državni rekord na 50 metara delfin i to suvereno u vremenu 27.05.

Pudar je iza sebe ostavila starije i iskusnije kolegice Janu Pavalić iz Hrvatske (27.16) i još jednu bh. plivačicu Aminu Kajtaz (27.48).

Lana Pudar će braniti boje Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sa 15 godina ima drugi najbrži rezultat u svijetu ove godine u konkurenciji seniorki na 100 metara delfin.

Pored navedenog na novoj LEN listi, Lana Pudar je najbolje plasirana evropska plivačica, a iz mitinga u miting pokazuje da je ogroman talenat i da će u budućnosti ostvarivati značajne rezultate kako na evropskoj, tako i na svjetskoj sceni.

Top Komentari

celikze
Bravo curice ovo je cudo hercegovacko
11 0
rame
Zenski pol ce izgleda bolje promovisati drzavu. Samo naprijed cure!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije