Everton će u januaru napustiti nekoliko igrača među kojima je i Bešić
Bh. reprezentativac nije u planovima trenera, a formu posljednjih mjeseci održava igrajući za rezervni tim Evertona

Ne računaju na njih

Everton će u januaru napustiti nekoliko igrača među kojima je i Bešić

Endin Čaušević, foto: EPA

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak 2018. godine kada će početi i zimski prelazni rok u kojem bismo trebali vidjeti nekoliko zanimljivih transfera.

Aktivan na tržištu bit će i Everton koji želi dodatno pojačati svoju ekipu za drugi dio sezone Premiershipa. Međutim, jasno je da će biti i onih koji će napustiti Goodison, a među njima će po svemu sudeći biti i bh. reprezentativac Muhamed Bešić.

Bešić ove sezone nije u konkurenciji za mečeve Evertona, a formu održava igrajući za rezervni tim. Pored njega na transfer listi će biti još trojica fudbalera ako je suditi po pisanju engleskih medija.

Ross Barkley želi da ga Everton pusti u januaru, a na stolu ima ponude Chelseaja i Tottenhama. Njegov ugovor ističe na kraju sezone i najvjerovatnije će Everton pristati da ga proda kako Barkley na ljeto ne bi otišao kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na listi su još Davy Klaasen i Sandro Ramirez koji su ljetos pojačali klub. Ipak, čini se da će se na Goodisonu zadržati svega šest mjeseci jer nisu uspjeli da se nametnu novom treneru.

Top Komentari

amar.k
umjesto da je igrao pametno i trenirao jako ti sada pravac hrvatska ili turska liga bravo majmune
1 0
Shisko Mencetic
Ko će njega ‘nakog prgavog?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi