Robi je kao selektor u trećem meču upisao prvu pobjedu na klupi BiH, mada igra nije bila na zavidnom nivou, čega je i sam svjestan, još ima puno posla pred njim i njegovim pomoćnicima

Nakon meča u Razgradu

Prosinečki: Dobro je pobijediti zbog samopouzdanja

Edmir Škorić

Bh. reprezentacija večeras je u Razgradu s 1:0 bila bolja od domaće selekcije Bugarske u prijateljskom susretu.

Gol odluke za bh. reprezentaciju postigao je Kenan Kodrou 20. minuti, a selektor Robert Prosinečki kaže da može biti zadovoljan.

"Zajedno smo kratko vrijeme. Prvo poluvrijeme je bio dobro i mogu biti zadovoljan, ali fali nam uigravanja. Dobro je pobijediti radi samopouzdanja i mislim da ćemo biti sve bolji", kazao je Prosinečki nakon utakmice, dodavši:

"Rotirali smo igrače. U jednom periodu smo dobro igrali, a Bugarima smo sopostvenim greškama pružali šanse. Bilo je perioda gdje smo povezali par pasova i stvarali smo opasnost. Držali smo loptu i odmah smo bili opasni".

Kako je selektor zadovoljan igrom pojedinaca?

"Kodro je bio dobar, ne samo što je dao gol, borio se, baš kao i Duljević. Bešiću fale utakmice, fali mu taj osjećaj. Memišević prvi put igra na boku i moramo to imati na umu. Ima dosta posla i moramo se poboljšati. Zadovoljan sam sredinom u prvom dijelu. Individualnih pogrešaka je bilo. Sada malo razmišljati o Senegalu, a u toj utakmici dobit će šansu i drugi igrači", ističe selektor, svjestan da nije lako igrati na poziciji Muhameda Bešića.

"Pozicija zadnjeg veznog je među najvažnijim u sistemu. Bešić je malo lutao, ali doći će to sve na svoje. Vidjeli ste i sami kad malo bolje odigramo, razigramo se da tada i stvorimo šansu. To je jako zahtjevna pozicija, moraš biti lagan i rastrčan. Mi smo pobijedili dobru reprezentaciju i moramo biti zadovoljni", pouručuje Prosinečki.

Narednu utakmicu bh. reprezentacija igra u utorak protiv Senegala u Le Havreu (Francuska).

Top Komentari

Lud
Vec godinama u nazad nas MUCI ta pozicija DESNOG BEKA.... jedino je Mujdza donekle tu igrao dobro svi ostali ispod nivoa
14 1
Mesa.Sabanadzovic
Prvi put sve bosnjaci u prvoj postavi. Pa nek neko spomene nacionalizam
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi