Ronaldo ide kući, ali zbog večerašnjeg poteza je moralni pobjednik

Portugalac pokazao veličinu

Ronaldo ide kući, ali zbog večerašnjeg poteza je moralni pobjednik

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo nije preživio Urugvaj i Edinsona Cavanija, pa u osmini finala mora da otkaže ostatak učešća na Svjetskom prvenstvu.

Nakon Lionela Messija, danas Rusiju napušta i zvijezda Reala, s obzirom da je Portugal s 2:1 poražen od Urugvaja.

Nebesko-plavi su slavili s 2:1, a dvostruki strijelac bio je PSG-ov napadač Edinson Cavani. Na nesreću svih Urugvajaca, Cavani je povrijeđen u 70. minuti, a kada je krenuo da izađe iz igre dobio je nesebičnu pomoć Ronalda.

Iako je njegov Portugal gubio i vrijeme je neumoljivo curilo, Ronaldo nije pokazao nervozu zbog Cavanijevog "oduzimanja vremena". Štaviše, ponio se ljudski i zagrlio protivničkog igrača, pa mu pomogao da ode izvan terena.

Da, izgubio je, ali je moralni pobjednik i niko nema pravo da mu kaže kako nije čovjek i kako je previše arogantan i sebičan.

Top Komentari

Edytz
Sve je tako divno iscenirano da najveći ološ svjetskog fudbala koji je ikada postojao kao bude moralista i humanista!!! Ovo je sve samo nije moralno i humano, već isključivo potez iskompleksiranog očajnika svjesnog da kroz 15-ak minuta treba da krene na put bez povratka na ovom takmičenju!!! Kako može biti neko moralan kad je glavni protagonista anti fer play ponašanja u svakoj utakmici u kojoj igra?!
19 16
Chupy
Kakav moralni pobjednik i kurac!! Sta sam to ja gledao?! Krenuo je da izbaci bukvalno Cavania!! Toliko je brzo dosao do njega i prvih par koraka napravio jako brzo i bezobrazno, i kad je prevario publiku koja je pocela da pljesce onda je shvatio da vodu moze okrenuti "na svoj mlin" i tako je i uradio. Ljudskosti ovdje nije bilo ni momenta.
17 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi