Cherchesov: Ponosan sam, cijela nacija se zaljubila u nas

Selektor Rusije nakon ispadanja u četvrtfinalu Mundijala

Cherchesov: Ponosan sam, cijela nacija se zaljubila u nas

Rusija se oprostila od Mundijala porazom od Hrvatske u četvrtfinalu. Ipak, Rusi su iznandili mnoge, pošto se pred Mundijal mislilo da je prolaz grupne faze maksimum ove selekcije.

Ipak, Rusija ne samo da je prošla grupnu fazu nego je u osmini finala eliminisala Španiju i pokazala da se može nositi za dosta kvalitetnijom Hrvatskom od koje je izgubila na penale nakon 2:2 poslije 120 minuta igre.

Stari, "istrošeni" ruski fudbaleri potpomognuti nekim mladim snagama osvjetlali su obraz države domaćina, a "taktički genije" iza uspjeha Rusije bio je selektor Stanislav Cherchesov.

Cherchesov nakon poraza od Hrvatske nije krio da je ponosan na svoje izabranike.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ponosan sam na naš nastup. Vjerovali smo u sebe od samog početka, našu vrijednost smo mogli dokazati samo radeći i ljudi su se zaljubili u nas. Cijela Rusija se zaljubila u nas", poručio je nakon utakmice Cherchesov.

Top Komentari

amadeus21
Bilo bi jadno za fudbal uopšte da je Rusija među polufinalistima.. da nisu domaćini ispali bi još u grupi, a možda se ne bi ni plasirali na Mundial.. neopisivo mi je drago što su ispali, i nadam se da će Hrvatska ići do samog kraja...
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi