Sjajan derbi: Velež uzeo pun plijen u Bihaću

Bišćani utakmicu završili sa desetoricom

Sjajan derbi: Velež uzeo pun plijen u Bihaću

Sjajnu nogometnu predstavu u Bihaću su odigrali Jedinstvo i Velež u okviru 3. kola Prva lige Federacije BiH. U vrhunskoj atmosferi na stadionu Pod borićima na kraju je slavio mostarski klub, a nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 3:1.

U prvih nekoliko minuta domaći su bili ti koji su nametnli ritam, za što su dobili i ovacije krcatih tribina, no Velež je na kraju prvi došao do prednosti. Mrežu domaćih u 14. minuti je zatresao iskusni Fajić, a nedugo nakon toga Mostarci su mogli udvostručiti prednost, međutim domaće je spasila prečka.

Ni primljeni pogodak nije pokolebao crveno-bijele. Pred golom Veleža dugo se plela mreža, prijetili su Bišćani sa svih strana, a to im se isplatilo u 27. minuti kada mrežu Bobića trese Samardžić za veliku erupciju oduševljenja na tribinama.

Igralo se otvoreno do kraja prvog poluvremena, s nekoliko prilika na obje strane, no mreže su mirovale i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

U drugo poluvrijeme Rahimićevi izabranici su ušli s puno više žara i motiva, pa na novi pogodak nije trebalo dugo čekati. U 48. minuti Velež vraća prednost, a Petrovskog je ponovo matirao Fajić koji je bio nerješiva enigma za defanzivce Jedinstva.

Od 56. minute domaći su zbog isključenja Hodžića bili primorani igrati s igračem manje, krenuli su u nastavku na sve ili ništa, no nada da bi mogli doći do pozitivnog rezultata u finišu je splasnula. Deset minuta prije kraja Velež je uspio postići još jedan gol, ovoga puta preko Mujezinovića, za konačnih 3:1.

Ono što je sigurno, jeste da je utakmica u Bihaću opravdala epitet derbija. Donijela je vrlo zanimljivo nadmetanje, igralo se u velikom ritmu, napadački, bez zastoja ili nekog komoditeta, a posao je prilično dobro odradila i sudijska trojka.

Dodajmo i to, susret između Slavena i Bosne je završen rezultatom 1:0 u korist tima iz Živinica. Domaćima je u sudijskoj nadoknadi pobjedu donio Salihović. 

Prva liga FBiH, 3. kolo:

NK Jedinstvo - FK Velež 1:3

NK Jedinstvo: Petrovski, Antić, Nuspahić, Samardžić, Galin, Hodžić I., Hodžić E., Radosavljević, Halavać, Zečević, Tahirović.

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Behram, Mrgan, Fajić, Brandao Ferreryra, Vehabović,

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Asterix
Velez je napokon izgleda sve kockice poslozio i ozbiljno planira povratak u PL
44 0
ratip irats
Oba kluba su prirodni Premier ligasi. Bez uvrede za druge klubove, ove makar ima ko gledati. A fudbal se ipak igra za publiku...
33 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti