Selektor je zadovoljan

Prosinečki: Naravno da može bolje, ali važno je da momci "ginu"

Edmir Škorić

Bh. reprezentacija pogotkom Edin Džeke večeras je ostvarila veliku pobjedu protiv Austrije (1:0) u drugom kolu Lige nacija.

Selektor Robert Prosinečki imao je puno razloga za zadovoljstvo, pošto su Zmajevi upisali i drugu vezanu pobjedu.

"Moram pohvaliti sve. Dali su sve od sebe. Trčali su, ispunili sve zadatke. Odigrali su odlično. Austrija je dobra reprezentacija i momci su odigrali sjajno. Čestitam im. Moramo bito zadovoljni i odbranom i sredinom. Imamo sreću da većina igra u svojim klubovima i da će ostati u kontinuitetu za ostatak takmičenja", kazao je Prosinečki, pa je nastavio:

"Danas su odradili odličnu utakmicu i naravno da može bolje, ali Austrija je dobra selekcija. Možda može bolje prema naprijed, možda može bolje s loptom, ali ovo je jaka reprezentacija. Imali smo povrijeđenih igrača, tako da je ovo ispalo dobro. Obratit ćemo pažnju i na mlade reprezentativce".

Posebno je pohvalio Elvisa Sarića, koji je asistirao za gol Džeki.

"Sara je bio jedan od boljih. Veza solidno odrađuje posao. Bilo je grešaka, ali na kraju krajeva odigrali smo dobro. Može, ponavljam, bolje, ali ovo je opet super s obzirom na to protiv koga smo igrali. Pjanić je definitivno bolje razigravao nego u Irskoj. U odbrani smo bili odlični, posebno Čivić", tvrdi Robi.

"Meni je važno da je atmosfera dobra i da momci ginu", ističe selektor.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Atmosfera je bila odlična, jer ljudi prepoznaju zalaganje na terenu i bitna je podrška navijača, tako da je bilo odlično. Ne bih nikoga od igrača izdvajao posebno, svi su bili odlični", istakao je selektor na kraju.

Top Komentari

Griezmann
Samo jako selektore sve ce doci na svoje
57 1
Dobar,Los,Zao
Dok se akb vrate Vranjes,Kolasinac,Bićakćić bit će to masinerija!
42 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi