Igrači Barcelone bojkotuju Philippea Coutinha?

Sve manje mu daju loptu

Igrači Barcelone bojkotuju Philippea Coutinha?

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone jučer su kao gosti pobijedili Gironu sa 2:0 na krilima još jedne sjajne partije Lionela Messija.

Messi je ponovo uspio postići gol i učvrstiti svoje mjesto na vrhu liste strijelaca La Lige. Također, Argentinac je mogao završiti utakmicu barem s jednom asistenijom, no Philippe Coutinho je to upropastio za njega. Brazilac je ponovo igrao od prve minute i još jednom je razočarao svojim izdanjem.

Jasno je da se Coutinho pati na terenu u proteklih nekoliko sedmica, te da nakon El Clasica i gola protiv Real Madrida jednostavno ne liči na sebe. Ernesto Valverde je primoran da ga stavi od prve minute jer je Ousmane Dembele povrijeđen, no to Brazilac nikako da iskoristi.

Coutinho je imao dva zicera jučer protiv Girone, ali nije uspio da postigne gol. Nakon toga dobio je velike kritike od navijača Barcelone zbog svoje igre, a nisu ga štedili ni novinari. No, jutros se u španskim medijima pojavila informacija da Coutinho nije lako, te da ga saigrači ignorišu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Coutinho je znatno manje zastupljen u igri Barce u proteklim utakmicama jer igrači ne žele da mu daju loptu. Gotovo svaki put kada je imao loptu Coutinho bi napravio grešku, a očito Messi i društvo to više ne žele da trpe.

Madridski AS jutros je objavio da je Coutinho dobio dosta manje lopti protiv Girone nego što je to slučaj inače. No, na njegovu žalost i kada je imao loptu u posjedu obično nije uradio ništa značajno.

Top Komentari

Bhf
Dobar je on igrac samo sto supci iz Barce to nemogu podnijeti.Isto su tako radili i dok je Ibrahimoviv igrao za njih ali neda se Ibra zajebavati.Neshvatlhivo je to da vecina dobroh igraca nemogu da se snadju u Barceloni
6 2
LOLLOL
"Također, Argentinac je mogao završiti utakmicu barem s jednom asistenijom, no Philippe Coutinho je to upropastio za njega". Ti si, moj prijatelju, dolsovno nepismen čovjek. Zanemarimo što si progutao slovo u jednom novinskom tekstu, ali kakav je ovo sklop rečenice?
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi