Fantastični PSG očitao lekciju Manchester Unitedu na Old Traffordu
Iako se govorilo da je United favorit zbog sjaje forme i silnih povreda PSG-a, ipak su Parižani pokazali da su u ovom trenutku bolja ekipa.

Parižani slavili 2:0

Fantastični PSG očitao lekciju Manchester Unitedu na Old Traffordu

Fudbaleri PSG-a pobijedili su večeras na Old Traffordu Manchester United sa 2:0 u prvom susretu osmine finala Lige šampiona.

PSG je na ovom meču igrao bez Edinsona Cavanija i Neyamra, ali je ipak prikazao sjajnu partiju.

Uvodnih 20-ak minuta ove utakmice nije donijelo Bog zna kakva uzbuđenja, a na pravu pravu priliku smo čekali do 28. minute kada je Draxler sjajno proigrao Mbappea koji iz sjajne šanse šutira pored gola.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja, a jedino vrijedno pomena je žestok duel Ashleya Younga i Angela Di Marije nakon kojeg je Englez vrlo lako mogao dobiti drugi žuti karton.

U nastavku meča ipak druga priča na terenu. Vidjeli smo mnogo, mnogo uzbuđenja, ali većinom pred golom Davida De Gee. Sve je počelo u 53. minuti kada je Mbappe pokušao, ali španski golman mu je sjajno odbranio. Lopta je tišla u korner, a upravo nakon toga Parižani su poveli.

Najblje se u šesnaestercu Crvenih đavola sanšao Kimpembe koji je pogodio za vodstvo svog tima. Samo tri minute kasnije pokušao je i Dani Alves, ali njegov udarac odlazi zamalo pored gola. Pokušao je potom i Herrera s druge strane, ali pored gola.

Novi gol u mreži Uniteda je viđen u 60. minuti. Di Maria je sjajno prošao po lijevoj strani i dodao do Mbappea koji je pobjegao defanzivcima Uniteda i pogodio za 2:0. Samo nekoliko minuta kasnije šansu je imao i Bernat, ali brani De Gea.

Do kraja meča PSG se povukao, a United pokušavao doći makar do jednog gola, ali bezuspješno. Parižani sada u Francusku nose veliku prednost i čini se da su jednom nogom već u četvrtini finala. Treba reći i to da je United susret završio sa desetoricom jer je Pogba pred sami kraj dobio crveni karton.

Liga prvaka, prvi meč osmine finala:

Manchester United - PSG 0:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
Ljudi pricajte ko sta hoce,PSG je slomljen dosao,Seik podplatio malo sudiju i tjt
0 13
red devil mo
Mogao je i ovaj Kimpembe dobit drugi zuti dva puta al nije se dalo zabaru svirat.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi