Grci na Bilino polje stižu s puno razloga za brigu, ali sa njima opreza nikad dosta

BiH nastavlja kvalifikacije za Euro

Grci na Bilino polje stižu s puno razloga za brigu, ali sa njima opreza nikad dosta

Bosna i Hercegovina je uspješno otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pobjedom nad Armenijom na Grbavici - rezultatom 2:1. Međutim, večeras je pred Zmajevima puno teži protivnik.

Na Bilinom polju večeras od 20:45 gostuje uvijek tvrda i neugodna reprezentacija Grčke, ovaj put pod trenerskom palicom Angelosa Anastasiadisa koji je svoju poziciju preuzeo u novembru prošle godine.

Anastasiadis je Grčku vodio na tri meča, u Ligi nacija je upisao pobjedu nad Finskom i domaći poraz od Estonije, dok je na startu kvalifikacija za Euro "pao" slabašni Lihtenštajn.

Jasno je da ova Grčka ima puno manje kvaliteta od nekih ranijih generacija, a Anastasiadis je naišao i na velike probleme sa povredama. Ipak, stil igre koji Grci gaje godinama svakome može prouzrokovati probleme, pa tako i selektor Zmajeva Robert Prosinečki mora biti oprezan.

Prosinečki je na jučerašnjoj press konferenciji otkrio karte, pa je sastav BiH za Grčku od tada poznat. Od prve minute će tako na teren i oporavljeni Sead Kolašinac, dok se u prvu postavu vraćaju i Duljević, Cimirot i Šunjić.

Sastav BiH za Grčku: Šehić - Šunjić, Zukanović, Bičakčić, Kolašinac - Bešić, Cimirot, Pjanić, Višća, Duljević - Džeko.

Kada su Grci u pitanju, najviše će zavisiti od "desetke" Fortounisa i veznjaka Zece i Samarisa, a posljednji "šok" za Anastasiadisa bila je povreda Mitrogloua. Ipak, Anastasiadis ističe da je pobjeda i dalje cilj.

"Nas zanima samo pobjeda, bez obzira da li igramo kod kuće ili vani... Osjećam veliku odgovornost. Nakon dugo godina jedan Grk je postao trener u reprezentaciji. Ako uspijemo da odemo na EP, to će značiti puno... BiH je naš prvi rival, jer ima super i kvalitetne igrače svjetske klase. Zato za nas ova utakmica sutra ima veliki značaj", izjavio je na jučerašnjoj press konferenciji, između ostalog, selektor Grčke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH i Grčka imaju bogatu tradiciju međusobnih duela, a posljednji put su se ove dvije selekcije sastajale u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

U utakmici na Karaiskakisu odigranoj krajem 2016. godine Tzavellas je golčinom u zadnjim mentima isčupao remi (1:1) Grcima, dok je u Zenici u junu 2017. bilo 0:0.

BiH je večeras favorit na Bilinom polju, a kladionica MOZZART je spremila odlična kvote za ovaj duel. Mnogi očekuju utakmicu sa malo golova, ali ukoliko vjerujete u 3+ u Zenici kvota je čak 2.35!

Top Komentari

koraj
Hajde prestanite vise sa reklamiranjem kladionica...
3 0
kokojumbo
Ovo stvarno treba zabranit. Ljudi gube familije zbog kladjenja zato sto to moze postat bolest, a vi jos reklamirate u gurate ih u to. stidite se. cao
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi