Selektor na press konferenciji

Prosinečki: Ovakvu BiH je teško pobijediti

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Reprezentacija BiH sutra navečer dočekuje Grčku u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon pobjede nad Armenijom (2:1), suočit ćemo se s jednim od glavnih rivala u borbi za EP, selekcijom Grčke, a selektor Robert Prosinečki svjestan je da neće biti lako Zmajevima.

"Treba biti optimističan da dođeš dobiti u Zenici. Mi smo dobri, svi su zdravi, svi željni... I takvu BiH teško ko može da pobijedi. Bit će teška utakmica. Iako im fale ta tri standardna igrača, imaju adekvatne zamjene. Znamo kako Grčka igra već godinama. Po nekoj tradiciji BiH uvijek ima teške utakmice protiv Grčke. Bit ćemo motivirani za sutra i svi se nadamo da ćemo osvojiti tri boda", kazao je Prosinečki.

Da li su se reprezentativci dovoljno odmorili za meč s Grčkom?

"Ono što je važno, svi su spremni osim Sarića i Koljića koji su se povrijedili. Svi ostlai su zdravi. Mislim da smo se dobro odmorili i osvježili za ovu utakmicu. Svi jedva čekaju da počne utakmice. Grčka je atraktivna, uvijek je lijepo igrati s njima, posebno ako se dobije... Vjerujem da će sutra biti puno publike, da će biti dobra atmosfera, a onda će BiH sigurno igrati odlično", poručio je Robi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hoće li se tražiti pozitivan rezultat već u prvom poluvremenu?

"Daj Bože da bude 2:0 na početku da nam bude lakše, ali sigurno da će utakmica biti taktička, koja će biti vrlo intenzivna u trkačkom dijelu. Spremni smo, ali daj Bože da možemo rano zabiti gol. Sve bi bilo lakše, ali ne vjerujem da će to ići tako lako i jednostavno. Neće biti lagano, ali sigurno da će za sve ovo biti zanimljiv meč".

Promo

Top Komentari

nightcry
nisu nam oni jedan od glavnih rivala za EP nego valjda Italijani, pa onda Finci - za (ne)upućene poznavaoce fudbalskih prilika u Evropi na portalu Sportsport.ba
1 0
Alkma
Finska je dobra reprezentacija nisu za podcjeniniti sta vise tesko ce i sa njima biti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi