Mostar za primjer, na nekim stadionima skoro da je bilo više redara nego gledatelja

Slaba posjeta u mečevima Prve lige FBiH

Mostar za primjer, na nekim stadionima skoro da je bilo više redara nego gledatelja

Edmir Škorić

U subotu su odigrani svi mečevi 20. kola Prve lige Federacije BiH.

U centru pažnje bili su Mostar i Gradačac, s obzirom da su Velež i Olimpik nastavili mrtvu trku za titulu.

Velež je u jednoj ludoj utakmici pobijedio TOŠK s 5:3 i zadržao je četiri boda prednosti u odnosu na Olimpik. Rođeni su gubili 3:1, ali su na kraju slavili s 5:3.

Utakmicu Veleža i TOŠK-a pratilo je 2.500 gledatelja i to je ubjedljivo najviše u Prvoj ligi Federacije.

U Gradačcu je Zvijezda poražena od Olimpika s 1:0, a na tribinama je bilo svega 600 gledatelja.

Jedinstvo je u Bihaću slavilo protiv Slavena uz prisustvo 400 gledatelja, prema zvaničnim podacima Nogometnog saveza BiH.

U Čapljini je bilo 70 gledatelja koji su posmatrali duel Čapljine i Rudara, dok je meč Bosne i Orašja u Visokom gledalo 100 ljudi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Gračanici na meču Bratstva i Viteza bilo je 150 gledatelja, u Jajcu 120 (Metalleghe - Goražde), a u meču Novog Travnika i Igmana 100 gledatelja.

Da nije Mostara, jedva bi posjeta za 20. kolo iznosila i 2000 gledatelja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Radi publike se igra fudbal,to prenesite fudbalskom savezu.I porucite da ce u Premier ligi ako Bog da bit 5000 minimalno a ne 100 ko u OLIMPIKA.Mostar u srcu VELEZ do groba.
4 1
nemozetako
2500?? Jest al u kurcu. Gdje su ljudi koji udu sa sezonskim ulaznicama. Kad ovi novinarcici napisu clanak i pokazu strucnost, a u stvarnosti se obrukaju.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti