Na EP idu sve selekcije iz bivše Jugoslavije osim Kosova

Igra se u Austriji, Švedskoj i Norveškoj

Na EP idu sve selekcije iz bivše Jugoslavije osim Kosova

Endin Čaušević

Rukometaši Bosne i Hercegovine po prvi put u historiji plasirali su se na Evropsko prvenstvo.

EP će se početkom naredne godine održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Za rukometne Zmajeve ovo je prvi put u historiji da će nastupiti na Evropskom prvenstvu na kojem će igrati čak 24 reprezentacije.

Zanimljivo da su skoro sve selekcije iz bivše Jugoslavije uspjele ostvariti plasman na EP, a to nije uradila samo reprezentacija Kosova. Što se ostalih tiče pored BiH tu su još Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Evropsko prvenstvo počinje 10. januara naredne godine, a finalni meč igra se 26. januara. Izvlačenje grupa za EP održaće se za desetak dana, tačnije 28. juna u Beču.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Pored ekipa iz bivše Jugoslavije na završnici Evropskog prvenstva igrat će još: Austrija, Švedska, Norveška, Njemačka, Španija, Danska, Latvija, Holandija, Ukrajina, Island, Švicarska, Poljska, Francuska, Rusija, Češka, Bjelorusija, Portugal.

Top Komentari

connans
Znaci idu sve.
0 4
Keno
Ko te jebe Šugoslavijo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi