Calciomercato: Pjanić je čovjek koji živi od alibi pasa i nikada neće biti kao Modrić ili Rakitić

Kritike za bh. reprezentativca

Calciomercato: Pjanić je čovjek koji živi od alibi pasa i nikada neće biti kao Modrić ili Rakitić

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić prije nekoliko dana dao je intervju za Vanity Fair koji je izazvao razne komentare u Italiji.

Novinar uglednog portala Calciomercato, Gianluca Minchiotti, objavio je danas tekst o Pjaniću, odnosno činjenici koliko je iznenađen nekim stvarima koje je bh. reprezentativac otkrio u pomenutom intervjuu.

Calciomercato je kritikovao Pjanića zbog izjave za Radju Nainggolana za kojeg je rekao da je morao biti mnogo pametniji i diskretniji u svojim odlukama koje su se itekako sada odrazile na njegovu karijeru.

"Osjećam se loše zbog Nainggolana, jer znam kakav je to dobar momak i sjajan igrač. S vremena na vrijeme čini pogreške, a previše je neposredan, previše otvoren. Trebao bi biti inteligentniji i diskretniji. Cijeli njegov život i karijera bili su takvi, pa možda upravo tako dobiva najbolje od sebe. Nadam se da će se uskoro moći izići iz ovog teškog trenutka", rekao je Pjanić za Vanity Fair.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, dosta kritika imali su na igru bh. fudbalera i Pjanića su nazvali igračem koji uvijek ide na sigurno dodavanje, te ima mnogo nedostataka u odnosu na igrače poput Pogbe, Rakitića, Modrića, Eriksena ili Kroosa.

"Pjanić nije fudbaler čija dodavanja doprinose u napadima Juventusa. On nikada nije bio dobar kao Kross, Modrić, Eriksen, Rakitić ili Pogba koji prave razliku na poziciji koju i on igra. To je igrač koji živi od kratkih alibi dodavanja. Bitno mu je da je dodavanje sigurno i to je to. Nema nikakvog rizika u igri. Trebao bi se na terenu ponašati kao što to radi kada daje intervju. Da bude oštar", navodi se u tekstu Calciomercata.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

merim
Hahahahahhaha koji ste vi debili ili balavci. Kao prvo ovo se iz aviona vidi kao narucen interviju. Intervijuisem te pa te blatim. Ljubazno i vrlo moralno ponasanje. Drugo nitko od navedenih ne igra njegovu poziciju. Covjek stoi konstantno ispred dva odbrambena na centru dok su mu bekovi na coskovima sesnesterca. I dodaju njemo samo zato sto je tu da uvijek svaki igrac ima siguran pas poslije kojeg je 100% agarantovano nastavljanje napada a ne gubljenje loptw. Druga stvar u takvoj poziciji gsje je on sam sa odbrambenim igracima a preaing prave dva krila napadac i ofanzivni vezni dakle cetri protiv tri tad se ne igra rizican i neaiguran pas. Kao trece u pomenutim ekipama gdje je Modric i Kros njegovu poziciju igra Casemiro. Gdje je Pogba Pjanketovu poziciju igra Matic ili Mctominey, gdje je Rakitic tu je Buquets, gdje je Eriksen tu je Waniama Ndombele ili Diaer. Zato pomenuti igraju tako kako igraju.
37 3
merim
Zadnji put kada je Pjanic igrao na pozicijama na kojima igraju Eriksen, Pogba, Modric, Kroos, i Rakitic je bilo zadnja sezona u Romi i imao je 16 asistencija i14 golova
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi