Musemić će na Pecari morati biti veoma oprezan

Sarajevo u srijedu gostuje Širokom Brijegu

Musemić će na Pecari morati biti veoma oprezan

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Husref Musemić je s vremenom postao jedno od zaštitnih lica Premijer lige BiH. Prvenstveno zbog dobrog poznavanja trenerskog posla, a zatim i ponekad veoma impulsivnih reakcija.

Od ove sezone na snagu je stupilo niz novih pravila, a jedno se odnosi na suspenzije trenerima identičene onim koje od ranije mogu dobiti igrači. Preciznije, sudije imaju mogućnost da dodijele žute kartone i šefovima stručnog štaba.

Obzirom na Musemićev temperament, način na koji vodi utakmice i nerijetke rasprave sa sudijama ovo pravilo definitivno ne ide na ruku iskusnom stručnjaku.

Upravo zbog ovog pravila Musemić je u opasnosti da propusti sarajevski derbi, tj. duel sa Željezničarom koji se narednog vikenda igra na stadionu Grbavica.

Prvi strateg bh. prvaka je do sada zaradio dva žuta kartona i to u duelima sa mostarskim klubovima, Zrinjskim i Veležom. Oba puta zbog prigovora službenim licima.

Sarajevo će u srijedu u zaostalom susretu 4. kola gostovati Širokom Brijegu, a ukoliko želi da sjedi na klupi protiv Željezničara Musemić će na Pecari morati biti vrlo oprezan i strpljiv jer svaka naredna opomena znači i jedan meč suspenzije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno, Musemić je jedini član FK Sarajevo kojem prijeti opasnost od suspenzije obzirom da niti jedan igraač Bordo kluba nema dva akumulirana žuta kartona.

Inače, za susret sa Širokim Brijegom su suspendovani Darko Lazić i Nebojša Gavrić što znači da će defanzivac i veznjak biti u konkurenciji za gradski derbi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

*p!p!t@*
Svađa se majmun sa sudijom, a igrači mu ne poštuju fairplay. Umri majku jebo majmunsku!!!
0 21
Majstor_ZE
Jebiga vi i bez utakmice manje prvi na tabeli, hahahahahahaha. Ma prejaki ste za ovu ligu sto jest jest
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi